Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Componente originale / false


Postări Recomandate

in principal, daca stii cum arata un original(daca ai unu in fata) si te duci cu el la magazin, si vezi ca cel care il cumperi arata identic,atunci ai sanse estraoridinar de mari ca sa fie original....dar dca nu stii cum arata..ai sanse extraoridinar de mari ca sa fie fals..mai ales ca probabil il iai nu on-line de la un mag de incredere,ci din alta parte...

Link spre comentariu

Daca una din firmele din .ro care vinde tranzistori online iti trimite un fals...ce poti sa faci? nu de alta dar am vb cu cineva odata de la o astfel de firma pe un chat si omu' s-a atacat tare cand i-am zis ca firma lor (in mod intentionat nu dau nume) vinde falsuri la ordinea zilei.

Link spre comentariu

Pt clujeni firma Saimon electronics se pare ca vinde componente originale, sunt marcate ST, Fairchild etc. ca si in pozele de mai sus si pe site-ul producatorului si ce-am cumparat de la ei inca nu a plesnit...si au preturi mult mai mari ca Vitacom sau Telezimex..De exemplu am luat de la ei TIP35/36 in catalog suporta 120V ampliful era alimentat +/-50V si nu s-au ars

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

ziceam ca o sa revin cu o poza la un tranzistor care cred eu ca e orinal Vs unu care e sigur fals...

 

deci..am revenit..(pana acum nu stiam cum sa le fac poza..dar cineva mi-a sugerat sa le scanez..si ..chiar merge... ) :twisted:

 

 

 

Aici e poza la un tranzistor original si un fals ordinar lagna el...ambele scria pe ele MJ15025

 

iar mai jos sunt capsula de siliciu marite..una langa alta...la aceeasi scala...

 

acuma imi pare ca am mai aruncat niste falsuri..care erau exemple foarte bune.. cateva tda7294 si alti cativa tranzistori..ceva Tip-uri si nu mai stiu ce..

Link spre comentariu

daca ai asa ceva..poza la un difuzor fake si oricginal , care incearca sa imite unul de firma.. ia pune-o sa o vedem..

singura diferenta este pretul si prostia sau uneori chiar nestiinta

exact...nestiinta..eu credeam ca acest post o sa fie de ajutor la cei care nu stiu daca e sau nu adevarat un tranzistor.. dar se pare ca multi nu vor asa ceva..ptobabil ca vor sa lase lumea sa cumpere falsuri.. (nu mai zic mai departe nik)
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

stanga fals shi dreapta orig nu?! dar.. daca e vorba sa`i putem deosebi doar PRIN INTERIOR... cand cumparam ce facem?! :x :x :x

cand cumparam ne uitam la scris, la calitatea scrisului, la modul cum e asezat, la cat de gros e fundul tranzistorului, etc..

 

 

a...uitati si o poza cu niste 2sc5200 si 2sa1943 adevarate si false, si diferentele dintre ele :Posted Image

(clic pe poza)

 

cand am timp o sa si scriu si la mj-uri si la 2sc/2sa cam cum trebuie sa fie originalul si dupa ce sa ne uitam

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...
Pici_xxx ai postat tentativa aia de link de 10mii de ori degeaba. Cand postezi o chestie acre nu functioneaza.... ei bine nu o postezi inca o data si inca o data pana functioneaza, ci o editezi, ca de-aia exista functia edit sau chiar delete. De asemenea daca vrei sa pui o poza de pe un site poti incerca sa dai click dreapta pe acea poza, apoi Properties si apoi sa copiezi TOT URL-ul (adresa), si sa ai grija ca daca cumva adresa este pe 2 randuri...sa copiezi si al doilea rand. Asa ca apuca-te sa stergi posturile cu linkuri nefunctionale!!! Daca citeai si regulile forumului...aflai ca in general nu este prea corect sa postezi DUPA TINE, ci dupa ce iti raspunde cineva.
Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Sunt foarte dificil de deosebit, cu atat mai mult cu cat unele firme nu pastreaza constant aspectul capsulelor, finisarea sau inscriptionarea lor, iar aceeasi componenta fabricata in 2 fabrici diferite (uneori si in tari diferite) pot avea un aspect usor diferit (v. cele 2 FQP18N50 de mai jos).Falsurile se intalnesc cel mai des in cazul tranzistorilor ce se pot falsifica mai usor: finali pentru baleiajul orizontal din TV si monitoare, finali audio (inclusiv circuite integrate hibride). Cel mai sigur este de a evita firmele mici (si mai ales cele de cartier si talciocurile) si a cumpara de la marii furnizori la care in catalog se face diferenta intre componentele de acelasi tip provenite de la furnizori diferiti (Ex: Digikey) sau procurarea lor prin service-uri autorizate.FJL6920, FQP18N50V2 si 2SD1406 Fairchild, SPW47N60C3 si SPW20N60S5 Infineon, IRFB20N50K IR. Sursa: depozitul european de piese de schimb situat in UK al unei mari companii.

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări