Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

charger pt acumulator li-ion

Guest nedy

Recommended Posts

De vreo saptamana ma tot chinui sa fac sau sa cumpar un montaj pt incarcarea unui acumulator li-ion 7.2v 700 mAh (este de la o camera video) ma poate ajuta si pe mine cineva ca toate incarcatoarele de pe aici sunt numai pt ni-cd sau pt acumulatoare cu pb.

• Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• al_ex

2

Top Posters In This Topic

Da mah am vazut acolo dar e greu de procurat asa ceva eu voiam un montaj cat mai simplu care sa incarce acumulatorul ala. Am auzit de un LM 317 dar habar n-am cum se face :cry:

Nu sint asa de greu de procurat, poti sa comanzi si samples (nu intru in detalii aici :) ). Cu un LM317 nu stiu daca faci treaba la un Li-Ion, in sensul ca o sa-l poti incarca si in regim de curent constant (ca pe un Ni-Mh), dar cu rezultate mai slabe (viata mai scurta a acumulatorului).

Am gasit o schema cu LM317 aici: http://shdesigns.org/lionchg.html

• 1 month later...
Guest mihaiti

Am sa-ti descriu o experienta peronala cu un astfel de incarcator ..Am un acumulator pt un Pocket PC si are urmatoarele caracteristici3,7 1000 maH cu un lm 317 montajul clasic(il gasesti peste tot pe net)am dat 4,2V pe acumulator si am monitorizat curentul cu un ampermetru.concluzia a fost ca acumulatorul ma tine 7 zile incarcarea se face in vreo 3 ore(incarcarea incepe cu 1000 mah si se termina cu 0.03 sau 0,1 depinde de ampermetru)Foloseste-l cu incredere!!! Pt cazul tau ar trebui sa incerci urmatoarele configuratiicu acumulatorul descarcat il alimentezi printr-un amprmetru si cu tensiunea setata la 8,1 ar trebui sa-ti indice vreo 750 mah..in urmatoarele ore curentul va scadea..pana la 0Ai grija la lm317 se va inchinge...spor la treaba!!!!