Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sugestii de reparatie


Guest raducel

Recommended Posts

Guest raducel

Salut, mi s-a dezlipit magnetul de pe sasiul difuzorului si chiar nu am cea mai mica idee cu ce pot lipi, durabil binenteles. Nu stiu ce folosesc fabricantii dar sigur nu am acces la asa ceva. Un substituent apropiat sau poate chiar mai bun as dori. Si ar trebui sa reziste si la ceva caldura ca ar fi cam 90% sanse sa se incalzeasca magnetul. Astept sugestii.

Link to comment
  • Replies 11
  • Created
  • Last Reply

Ar putea sa-l rebobineze daca are experienta.Suportul la bobina l-ar putea face din tabla de aluminiu folosita la unele cutii de bere.Problema ar fi sarma pt ca daca are sarma din aia de cupru-aluminiu patrata nu prea are sanse sa gaseasca.Cat despre adeziv eu am folosit un fel de superglue mai vechi ce s-a ingrosat in timp dar pt a lipi magnetul si-a facut treaba.Ce-mi da mie bataie de cap la lipit magnetii e sa il centrez.

Link to comment

Eu am avut o astfel de problema cu un difizor rusesc (Amfiton). Am desfacut membrana de pe sasiu , inclusiv spiderul .Bobina a ramas lipita de membrana. Pentru a centra corect magnetul pe sasiu am construit din scandura de 2cm grosime un cadru dreprunghiular care se rezeama usor pe sasiu.In cele 4 laturi ale cadrului am introdus cate un surub gros (peste 8mm) .Un capat al surubului se sprijina pe o bucata de placaj care impinge apoi in magnet.Capatul liber al surubului poate fi rotit folosind o cheie potrivita.Rotind pe rand cele 4 suruburi am obtinut o centrare perfecta ( introduc distantiere in intrefier) .Lipirea am realizata cu lac de mobila (vascos ca mierea ) .Difuzorul merge perfect si acum (5 ani de la reparatie ) .

Link to comment
Guest raducel

Nu, bobina ii buna ca am sesizat problema la timp. A inceput sa caraie incet si am observat ca se misca magnetul. Deci in momentul de fata nu am dat magnetul jos de tot ca tare mi-i frica de centrat, dar cred ca de ce mi-i frica nu scap. Difuzorul este Magnat Xpress 12.

Link to comment

RADUCEL tie ti s-a desprins magnetul de unul dintre discurile metalice de pe partile magnetului sau ti s-a desprins intre sasiu si partea metalica ce se afla lipita de magnet? Discurile metalice sunt foarte greu de centrat inapoi pe magnet in schimb sasiul de centrat pe magnet e floare la ureche Daca ai suprafata mare de contact intre piesele dezlipite si poti baga adeziv foloseste linistit poxipol. Dupa care dai cu picatura si o sa fie 100% ok. Ai grija sa nu bagi picatura in locul unde este dezlipit si sa tii difuzorul inclinat ca ai putea sa ajungi cu lipiciul pana pe bobina.

Link to comment
Guest raducel

S-a dezlipit intre sasiu si placa de pe magnet. Am observat ca ii si nituit, deci n-ar fi problema sa cada de tot, doar ca vibreaza la volum. Si s-ar putea sa fie stramb si sasiul ca face urat. Ramane doar sa lipesc sa nu mai vibreze magnetul si sa centrez cumva sasiul sa nu mai frece bobina. Foarte ciudat caraie tra sa ma uit atent sa vad cum sa-l ciocanesc.

Link to comment

Ca adeziv acolo ai putea folosi si un silicon din ala folosit la lipit geamurile la masini, ala rezista la vibrati si este si foarte rezistentin timp.Problema e ca pentru a face o treba buna trebuie sa dai membrana jos si sa-i mai tragi doua ciocane peste nituri dupa ce ai pus adezivul, sau poate ai noroc si are suruburi.Iar cand lipesti membrana pt a centra bobina introduci bucatele de tabla facute dintr-o curte de bere exact ca in filmuletul acesta :

dupa care poti lipi membrana cu ce crezi tu ca e mai bine numai aracet nu (eu unu recomand prenadez in cazul in care mai este nevoie sa-l desfaci vreodata)
Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines