Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor pentru amplificator Denon PMA 920


Guest mihai.cuculici

Recommended Posts

Guest mihai.cuculici

Am un amplificator Denon PMA 920 caruia i s-a ars un etaj final. Am inlocuit tranzistoarele finale, driverele, etajul pilot etc. (toate au fost afectate) + rezistorii aferenti; i-am refacut reglajul curentului de repaus, iar acum prezinta niste pocnete in difuzor manifestate aleator, fara nicio logica. Initial am tras concluzia ca un tranzistor de pe calea de sunet prezinta zgomot intern (pocnetele se manifesta in rafale) si am incercat sa il identific si sa-l inlocuiesc. Pana la urma am inlocuit toate bipolarele din montaj respectand metoda imperecherii unde a fost cazul. Succedarea pocnetelor s-a rarit insa nu a incetat complet. In schema acestui amplificator exista un optocuplor care da comanda de reglaj a curentului de repaus (asa-zisa "optical class A") . Credeti cumva ca acest optocuplor poate da astfel de simptome? Daca aveti alta sugestie, va rog sa mi-o comunicati. Multumesc anticipat. Cu stima.

Link to comment
  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

In schema acestui amplificator exista un optocuplor care da comanda de reglaj a curentului de repaus (asa-zisa "optical class A") . Credeti cumva ca acest optocuplor poate da astfel de simptome? Daca aveti alta sugestie, va rog sa mi-o comunicati. Multumesc anticipat. Cu stima.

Treaba cu optocuplorul e o mica vrajeala comerciala a celor de la Denon, se poate si desfiinta fara probleme, insa se pare ca ai pocnete din cauza unor condensatori electrolitici, sau de la c.i. BA5218 (sau ce or fi pus acolo) din bucla de amplificare. Nu mai tin minte daca modelul asta are condensatori antioscilatii intre b-c la trz prefinali, daca nu merg scoase pocnetele cu altceva, pune cite un cond ceramic de 100-330pF/250V la fiecare trz prefinal.Bafta!
Link to comment
Guest mihai.cuculici

Un electrolitic era " vinovatul" . Multumiri si mult respect breslei dumneavoastra. Numai bine.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines