Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema rossini 6002


baza

Recommended Posts

  • Replies 26
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 12 years later...

Am avut sansa sa gasesc azi un radio Goldpfeil Rossini 6002, partial functional si care am reusit sa il cumpar. L-am pornit, a prins pe unde medii ceva posturi, pe FM nu am gasit nimic, sunetul nu era foarte puternic, dar era prezent. L-am oprit, nu am insistat doresc sa ii schimb piesele critice si abia apoi sa il testez complet.

Carcasa de lemn nu are lovituri, dar lacul e compormis, ars de timp si de diferite lichide ce s-au intalnit cu suprafata lui.

Cel mai mare defect, e vopseaua cojita de pe scala. Timpul/caldura/umiditatea a afectat vopseaua, care se increteste si cade jos :(. Sunt nevoit sa cumpar o sticla cu scala noua sau sa confectionez una noua.

In interior relativ curat. Nu sunt urme de reparatii. Totusi, lipseste capacul de aluminiu de la modulul de FM. Dupa praful din zona pieselor modulului de FM, cred ca a fost indepartat in urma cu mult timp. Banuiesc ca poate s-a incercat tragerea lui in banda? Nu stiu... voi vedea... .

 

Ma jos un link cu pozele de la achizitie si apoi de la curatarea si dezasamblarea acestuia:

https://drive.google.com/open?id=1ZEG53v6Le0J5mYz9xpwGVhFVgZ8ANgWp

 

Am inceput sa caut schema acestuia. Am gasit cateva variante, dar toate cu rezolutie destul de proasta, cu exceptia uneia postata pe elforum.

Rog daca aveti scheme cu rezolutie mare/ caiet de service sa le incarcati.

 

Daca puteti ajuta:

1. Cum, cine, unde ar putea tipari pe o sticla scala radiou-lui? Pot asigura eu grafica in vectorial in CorelDraw sau Photoshop.

2. Ce dimensiuni are acul de scala de FM (UKW)? Rog daca are cineva un Rossini sa masoare, pozeze un astfel de ac si sa-mi transmita dimensiunile pentru a confectiona alt ac de scala.

3. Ce dimensiuni are capacul de la modulul de FM? Rog daca are cineva un Rossini sa masoare, pozeze un astfel de capac, ca sa-l confectionez. Ma gandesc sa folosesc aluminiu din doza de bere :). Eventual din doza de 2-3 l de bere, taiata, indreptata si apoi facuta cutia din acest material. Daca aveti un modul complet de FM Rossini 6002, ma intereseaza de asemenea.

Link to comment
1 hour ago, Nostalgic said:

cond tubular ,ceramic,

Cît de greu ar fi de identificat dacă ai schema pe masă?

Spune-mi care FI este cel din apropierea condului așa zis lipsă.

 

Este primul modul de FI 601 dinainte de T4 EBF89. Problema e ca, asa cum se vede in poza, are ramas doar piciorul legat la masa .... . Acesta era motivul pentru care am cerut poza din alt radio.

 

Ce ar mai putea fi: o interventie anterioara a unui alt reparator, care a inlocuit R20 3Kohm (pentru ca se vede ca e modelul de rezistente ce se gaseau pe vremuri la noi) si probabil a inlocuit si C59 0.01uF prin smulgere, ramanand partea legata la masa smulsa... .

 

Am mai sapat pe google. Am gasit: 1, 2, 3. Inclin sa cred ca e C59 smuls la o reparatie anterioara.

Edited by Electro
Link to comment

Digitizarea scalei pentru Rossini 6002 e aproape gata.

Din cate am discutat pe plan local, mi se recomanda sa utilizez printarea pe sticla cu tehnica UV. Din pacate nu am gasit la noi in zona imprimante cu posibilitatea tiparirii pe suprafata asa mare, asa ca sunt nevoit sa trimit digitizarea sub format vectorial in alta parte la tipar.

Cunoasteti, recomandati, stiti pe cineva care a mai facut asa ceva?

Link to comment
  • 7 months later...

Daca acum mai vrea cineva schema, o gaseste aici.  Sa o downloadati cat inca este. Dupa mine se poate face scara din 3 bucati, se imbina cumva in zonele de mic interes stanga si dreapta. Partea centrala conteaza sa fie dintro bucata. Chiar si sticla se poate lipi usor (pe cantul matuit) cu epoxi.  Mai jos un link cu o schema destul de buna: 

https://eberhard-koeppe.de/radio/rossini_schaltplan.pdf

Am gasit-o aici: https://eberhard-koeppe.de/radio/rossini.shtml

Am mai gasit si recomandari pt reconditionare, de adaugat inca o punte cu siliciu sau schimbat puntea cu seleniu, condensatorii elco si cei cu hartie, de tras in banda vest CCIR blocul UKW, reparat potentiometrii, etc....

http://forum.rft-radio.de/thread.php?threadid=12570

Edited by mafalda
Link to comment
  • 4 months later...

Doresc sa cumpar cele 2 transformatoare de FI marcate pe schema BF601 si BF602 plasate intre cele doua EBF89 pentru Rossini 6002. La exemplarul meu le-a scazut factorul de calitate datorita imbatranirii sarmei (a cazut emailul). Multumesc!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines