Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Nedumerire port bas reflex


Recommended Posts

  • Replies 13
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

nu stiu sa conteze prea mult locu portului pe incintasingurul lucru de care tre sa tii cont e ca portu nu trebuie sa fie prea apropiat de pereti, mai ales daca portu iasa lung, sa nu fie prea aproape de peretele opus, ca sa n-ai surpriza sa fie partial obturat, si sa se auda aeru cum vajaie

Link to comment
Guest mariusradulescu1990

si mai e faza ca portul sa nu fie in dreptul magnetului difuzorului de bass daca portul e pozitionat in spatele incintei :smt020 :smt033

Link to comment

Conteaza unde se pune portul bass-reflex! Daca se pune in spatele incintei, aceasta va fii mult mai sensibila la pozitionarea in camera(adica la apropierea de perete). Solutia cea mai comuna este pozitionarea in fata care asigura o mai usoara integrare in mediul de auditie. Orice solutie poate sa dea rezultate bune daca e bine implementata. Desigur portul nu trebuie pus in colturi sau in calea unor obiecte(cum ar fi difuzoarele) pentru ca atunci va vajai mai tare. Oricum exista incinte in care portul de bass-reflex este pus in spatele difului(si se mai pune si un tub in jurul difuzorului) astfel incat difuzorul sa pompeze aer in tubul de bass-reflex marind astfel spl-ul incintei la rezononta fara a fi nevoie de a mari diametrul tubului si volumul incintei. Cred ca la tuburile de bass cam asta este cazul, dar acestea oricum suna aiurea si nu prea ai unde sa il pui altundeva asa ca nu prea conteaza. Daca e vorba de subwoofer de masina, orice i-ai face tot bubuit si lungit suna.

Link to comment

Ok, am inteles!Dar daca tot veni vorba de bas lung si de bubuit, cum pot creste sau scade basul acela lung, rezonanta aceea care face totul sa vibreze?De exemplu imi place foarte mult basul acela lung din melodia lui Dj Optick su Activ - Surrender.Am observat in in masina se aude mai mult aceasta rezonanta si mai putin basul propriu-zis (beat-ul acela) decat in casa.Am incercat cu mai multe incinte si in masina si in casa si e cam la fel!

Link to comment

Ok, oricum nu ma deranjeaza rezonanta in masina, la unele melodii imi place, de asta vroiam sa te intreb, ce as putea face sa se auda asa si in casa?In general melodiile cu bas de frecventa foarte joasa se aud mai bine in masina decat in casa, chiar cu aceeasi boxa!

Link to comment

Chestia cu se aud mai bine e variabila.In masina ai e ca si cum ai da cam 8-9 dB la subbas; dar totdata cu acest castig, calitatea se pierde, basul se lungeste, si suna lung si nasol. Asadar trebuie avut in vedere si acet lucru, adica trebuie luat in calucul si acel gain al masinii.

Link to comment

De acord cu radune. Bassul acela lungit de masina mi se pare foarte departe de realitate si ca nu are nicio legatura cu muzica. Am trecut si eu prin perioada in care imi faceam subwoofere cu difuri de masina in casa, dar acum nu as mai putea sa suport acel sunet. In prezent ma chinui sa imi egalizez cat mai bine raspunsul in fecventa al sistemui in camera prin decuplari(la incinte si cd-player) si am in plan niste bass-trapuri tocmai pt a scapa de reverberatii si de unde stationare astfel incat sa ramana doar ceea ce este pe inregistrare. Daca tie iti place acel bass, pune-ti subwooferul intr-un colt(va creste spl-ul teoretic cu 12 dB fata de centrul camerei) si scoate-i din materilalul fonoabsorbant dinauntru(o sa se auda mai bubuit si un pic mai tare asa, dar mai departe de realitate).

Link to comment

Eu momentan folosesc un tub de bas cu dif Sal AHX 2030 de 8" pe post de subwoofer si zilele acestea i-am schimbat portul pentru bas reflex.I-am pus unul mai mare ca diametru si mai lung.Acum mi se pare ca a scazut basul ca intensitate, dar a scazut si frecventa!Imi place deocamdata cum se aude.Posibilitate sa il pun in coltul camerei nu am, dar oricum nu e departe de colt si e pus sub birou.Chiar daca nu am biroul inchis se aude bine.Ca material fonoabsorbant are un strat subtire de vatelina doar pe pereti.Pot spune ca sunt multumit, doar ca la unele melodii (cum ar fi Candy shop a lui 50 Cent) mi-ar placea sa se auda putin altcumva!Oricum multumesc pentru sfaturi si pareri!

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines