Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

MENIU SERVICE LCD TV Philips 32PFL7762

CV-03-BTF

Recommended Posts

Buna ziua... am cumparat de curand un LCD TV Philips 32PFL7762 si calitatea imaginii este indoielnica.. parca ar avea o dominata de culoare... cel mai bine se observa la scris.. care nu este alb ci un gri deschis.. comparativ cu alte televizoare mai ieftine imaginea este mult sub acestea.. initial am crezut ca este din cauza calitatii proaste a cablului dar dupa ce m-am abonat la DOLCE au aparut probleme si mai mari.. imaginea este pixelata desi culorile sunt mai vii ( se observa si aici o dominanta de culoare pe mov..) ma poate ajuta cineva cu un meniu service..?? multumesc anticipat..!!!

• Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• CV-03-BTF

4

• ion_vasile

2

• tv1

2

Top Posters In This Topic

Imaginea nu va fi niciodata la aceeasi calitate cu a unui tv cu tub clasic.(poti sa reglezi in service menu cit vrei).Si la urma urmei n-oi fi tu mai tare decit inginerii de la Philips ? Cind l-ai cumparat trebuia sa stii ca un CRT bate in calitatea imaginii un LCD.

Din meniu service la acest tv.nu sa poti face mai nimic ,eventual o sa poti schimba codul ecranului si atunci s-ar putea sa ramai fara imagine. Problema ta este destul de complexa si se poate rezolva prin upgrade de soft ,pe care sigur nu o sa-l poti face acasa dar este foarte posibil sa ai si o defectiune, deci i-ti recomand sa mergi la service ,deoarece pentru resoftare ai nevoie de compair ,iar in anumite situatii se inlocuieste mem flesh.Ce poti face tu este sa te asiguri ca ai toate setarile din meniul de utilizare facute corect.Si asa cum ti-a spus si Tv1 pqate atunci cand o sa ai receptie dbvt sa poti sa compari lcd tau cu un tv cu crt.

Imaginea nu va fi niciodata la aceeasi calitate cu a unui tv cu tub clasic.(poti sa reglezi in service menu cit vrei).Si la urma urmei n-oi fi tu mai tare decit inginerii de la Philips ? Cind l-ai cumparat trebuia sa stii ca un CRT bate in calitatea imaginii un LCD.

Mda.. intamplator stiam...... dar nu asta e problema..!!

Desi am observat ca imaginea este mai slaba decat a unor modele mai ieftine sau de fabricatie " mai umila "( aflate pe acelasi raft) , vanzatorul mi-a precizat ca " isi aduce aminte ca a intrat cu alta telecomanda ( de la un alt tv )intr-un meniu de unde e posibil sa fi fost setat aiurea.. fapt calificat ca plauzibil si de un prieten ( electonist ) aflat de fata, care a afirmat ca a avut si el o experienta asemanatoare...cu o telecomanda care avea bateriile aproape consumate. ( nu-l banuiesc pe vanzator de rele intentii ) ULTERIOR REMEDIATA PRIN " MENIU SERVICE "

Referitor la ugrade de soft am citit in cartea tehnica ca se poate face automat dar cred ca numai de pe " receptia digitala.."??? !!!sau vizitand site-ul producatorului... vizita fara nici un rezultat pana in prezent .. ( pentru mine ) NU AM GASIT OPTIUNEA..!!

Referitor la varianta cu reprezentanta Philips iarasi nu este o solutie acceptabila pentru mine intrucat nu este nici una in judetul meu..

deci rezum momentan la 2 posibilitati 1. reintrarea in meniu service ( daca nu se insala vanzatorul ) 2. upgrade soft...

MA POATE LUMINA CINEVA MAI DEPARTE..????

Vanzatorul ala nu era inginer angajat la Philips,iar LCD-urile(mai ales cind e vorba si de firma) nu sint reglate la un banc de lucru format din doua mese (precum sasiele chinezesti ale televizoarelor color care au impanzit Romania).

Daca tu vrei sa-l strici definitiv .....Philips 32PFL7762=sasiu LC7.5E LA

Service Alignment Mode (SAM)

How to Activate

To activate SAM, use one of the following methods:

? Press the following key sequence on the remote control transmitter: ?062596" directly followed by the OSD/STATUS/INFO/i+ button (it depends on region which button is present on the RC). Do not allow the display to time out between entries while keying the sequence.

? Or via ComPair.

How to ActivateTo activate SAM, use one of the following methods:? Press the following key sequence on the remote control transmitter: ?062596" directly followed by the OSD/STATUS/INFO/i+ button (it depends on region which button is present on the RC). Do not allow the display to time out between entries while keying the sequence.? Or via ComPair.MULTUMESC FRUMOS .. secventa de intrare in meniu service functioneaza... dupa ce voi alinia RGB cum ies din Meniu service..?? este deajuns sa inchid televizorul.>??? sau are vre-o comanda cu care ii comfirm modificarile..??? STIMA..!!!PS.. referitor la angajat.. ma gandesc ca poate a intrat din greseala im meniu service.. si a dereglat el ceva... dar acum imi dau seama dupa combinatia de taste ca este putin posibil sa se fi intamplat... oricum.. va tin la curent.. cert este ca lcd-ul are o culoare dominanta... sa vad daca reusesc sa o scot... desi am remarcat ca imaginea dispare atunci cand intre in meniu service.. deci este dificil de a o regla " on line"..!!

Ai cel putin doua centre service in Covasna. Tocmai pentru ca stiu ce trebuie facut ,te trimit din din nou la service .

OK .. , nu insist intr-o prostie.... ma voi interesa care sunt.. si voi incerca sa rezolv acolo.. multumesc pentru sprijin si indrumare..!!!!!