Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rog schema NAD 3130 sau tensiune alimentare

Guest mihai.cuculici

Recommended Posts

Guest mihai.cuculici

Am un amplificator Nad 3130 fara transformator si nu gasesc niciunde tensiuna de alimentare ptr. etajul final. L-am alimentat la +/_ 30 v dar cred ca ar solicita o tensiune mai mare. Daca cineva are o schema a acestui aparat sau macar stie cati volti sunt necesari alimentarii va rog sa imi comunicati si mie. Multumesc anticipat. Cu stima.

• Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• zal

2

Top Posters In This Topic

Vezi la cit sint condensatorii de alimentare si poti sa bagi mai putin cu 5V pe fiecare ramura, exemplu: cond de 50V bagi +/-45Vcc (2x32Vca) si asa mai departe.

Guest mihai.cuculici

Multumesc,o idee simpla dar care mi-a scapat din vedere. Treaba e ca eu am vazut schema de la 3120 si la aceeasi pereche de finali complementari ( 2N 3055 - MJ 2955 ) tens. de alimentare este de 2 x 30 V. Nu stiu daca aceste tranzistoare suporta o tensiune de 45 v la un curent destul de mare. Oricum finalii au fost inlocuiti cu altii de putere mai mare si frecventa de lucru mult mai inalta si banuiesc ca nu vor avea de suferit. Inca o data multumesc. Multa stima.

Inseamna ca e unul din rarele NAD-uri facute in Europa, pe la nemti, toate celelalte facute in Taiwan sau Coreea de Sud sint niste catastrofe.Le astea europene se puneau, de exemplu, condensatori de 50V ptr tensiuni de 35Vcc (valabil la mai multe marci gen Dual, Nordmende, Grundig), eu ma gindisem la cele ''orientale'' unde diferentele sint mai mici. Deci e vorba de aceeasi tensiune de alimentare ca la cea pe care ai gasit-o cu aceeasi trz finali, +/-30Vcc. Chiar daca ai schimbat trz finali, nu mari tensiunile ca montajul e conceput la +/-30V.P.S. cind spui 2x30V se intelege ca vorbesti de tensiuni alternative... :smt006