Guest mihai.cuculici Posted April 19, 2008 Share Posted April 19, 2008 Am un amplificator Nad 3130 fara transformator si nu gasesc niciunde tensiuna de alimentare ptr. etajul final. L-am alimentat la +/_ 30 v dar cred ca ar solicita o tensiune mai mare. Daca cineva are o schema a acestui aparat sau macar stie cati volti sunt necesari alimentarii va rog sa imi comunicati si mie. Multumesc anticipat. Cu stima. Link to comment
zal Posted April 20, 2008 Share Posted April 20, 2008 Vezi la cit sint condensatorii de alimentare si poti sa bagi mai putin cu 5V pe fiecare ramura, exemplu: cond de 50V bagi +/-45Vcc (2x32Vca) si asa mai departe. Link to comment
Guest mihai.cuculici Posted April 21, 2008 Share Posted April 21, 2008 Multumesc,o idee simpla dar care mi-a scapat din vedere. Treaba e ca eu am vazut schema de la 3120 si la aceeasi pereche de finali complementari ( 2N 3055 - MJ 2955 ) tens. de alimentare este de 2 x 30 V. Nu stiu daca aceste tranzistoare suporta o tensiune de 45 v la un curent destul de mare. Oricum finalii au fost inlocuiti cu altii de putere mai mare si frecventa de lucru mult mai inalta si banuiesc ca nu vor avea de suferit. Inca o data multumesc. Multa stima. Link to comment
zal Posted April 21, 2008 Share Posted April 21, 2008 Inseamna ca e unul din rarele NAD-uri facute in Europa, pe la nemti, toate celelalte facute in Taiwan sau Coreea de Sud sint niste catastrofe.Le astea europene se puneau, de exemplu, condensatori de 50V ptr tensiuni de 35Vcc (valabil la mai multe marci gen Dual, Nordmende, Grundig), eu ma gindisem la cele ''orientale'' unde diferentele sint mai mici. Deci e vorba de aceeasi tensiune de alimentare ca la cea pe care ai gasit-o cu aceeasi trz finali, +/-30Vcc. Chiar daca ai schimbat trz finali, nu mari tensiunile ca montajul e conceput la +/-30V.P.S. cind spui 2x30V se intelege ca vorbesti de tensiuni alternative... :smt006 Link to comment
Guest mihai.cuculici Posted April 22, 2008 Share Posted April 22, 2008 Cred ca astea sunt limitele lui. Multumesc pentru amabilitate. Toate cele bune. Link to comment
Recommended Posts