Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Preamplificator+corector de ton pe tranzistoare


poiuyt

Recommended Posts

Salutare am si io o problemuta.Tocmai am terminat un modul de preamplificator corector de ton cu LM1036 si a iesit un mare fas adik mai concret nu mi-a mers.Ce am gresit ce nu am gresit nu mai conteaza important este ca in viata mea nu mai dau banii pe integrate pt domeniul audio.

Am cautat pe net si am gasit 2 scheme care imi plac

1) una pt corector de ton pe care am gasit-o pe forum : http://www.mitedu.freeserve.co.uk/Circu ... t-ctrl.htm e super ok pt ce imi trebuie mie

2)si preamplificator acesta : http://www.rason.org/Projects/jfetamp/jfetamp.htm

As vrea sa stiu daca vi se par ok pt a ataca 2 ipa60

Intrarea la amplificatoare este de 47Kohmi deci e ok pt iesirea din corectoare.Intrebarea este cat are aplificarea preamplificatorul cati dB si ce tensiune de iesire ca nu vad nici o reactie negativa help sunt incepator semnalul vine din placa de sunet a calculatorului deci nu depaseste 500-600mV si io as vrea sa am undeva la 1-2V pe fiecare canal.Daca aveti alte idei e ok dar vreau pe tranzistoare nu pe AO si alimentarea poate sa fie +/-12V sau 24V.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Nu trebuie sa te descurajeze acest esec.Si eu eram adeptul tranzistoarelor in preamplificatoare , asta pana am realizat un corector de ton cu TL072 .

http://sound.westhost.com/project97.htm .

Diferentele sunt destul de mari(in ceea ce priveste calitatea sunetului , rejectia semnalelor parazite ,SNR , THD ,etc) iar cu o schema simpla cu 2-3 tranzistoare nu poti incropi ceva HI-FI. Costul acestor A.O. este destul de mic incat sa nu merite sa te incurci cu tranzistoare .Un alt fapt interesant este ca poti inlocui TL072 cu alte operationale mai performante ca sa vezi diferentele (daca sunt) de performanta.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines