Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

+/-6V din +12V


Recommended Posts

Acuma putin offtopic,...cu obtin din ce 13v ai acumulatorului de pe masina o sursa de alimentare simetrica de +-6v ?

Cu o sursa chopata care sa scoata +/- 6V; daca folosesti alta solutie(cum ar fi doua stabilizatoare "inseriate") o sa ai cadere de tensiune pe jonctiuni si nu mai ai +/-6 ci mai putin, mai ales in cazul in care motorul e oprit.
Link to comment
  • Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mai facusem eu o data o mica treaba cu 2 condensatoare de 2000micro, legate cu masa comuna(sau inseriate !?!? asta nu mai stiu ) , si 2 resistente in serie pe iele parca , ..iar masa o luam dintre iele ...Nu mai poci gandi acuma ptr ca am avut o zi ca draqu de incarcata si nu prea mai imi merge memeaca.........O sa caut pe acasa prin vraful de cd'uri cu scheme........cand o sa am timp...Mercic de raspuns oricum.

Link to comment

Daca nu este nevoie de separare galvanica intre iesirile de +/-6V si masa masinii, respectiv + baterie cea mai simpla solutie este cu un TDA2030 sau (ceva mai slab) TDA 2006. Iesirea amp.-ului este masa flotanta, +baterie este +6V, caroserie -6V. Tensiunile nu sunt stabilizate, sunt egale cu 1/2 Vbaterie. Curentul solicitat trebuie sa fie max. 0,5A (chiar daca in foaia de catalog curentul max de iesire pt TDA2030 este de 3,5A, el este curent de varf).

Link to comment
  • 5 years later...
Guest Gabriel92

Salut am si e o schema electronica de genul asta .... intra 12 v si scoate 6 v ... am piese tot... am pus in functiune schema dar imi trebuie teorie pentru ca este un proiect pentru sfarsit de an si nu stiu unde sa caut am cautat pe google dar nu gasesc decat preturi adaptoare preturi cd players etc :( .... sper sa ma ajutati voi ...poate stiti site-uri unde pot gasi ceva descriere sau rol despre schema

 

Aici este schema realizata de mn in Paint .... scuze dak nu am postat bine !

 

Posted Image

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines