Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

vreu sa imi cumpar un lcd 19 17 ! vreu sfaturi

Recommended Posts

am tot testat lcd in prostie si nimic nu imi concureaza cu actualul diamontron nf ! am testat samsung 710N si in destop se vede mai clar ! dar in orce alceva se vede oribil . nu are culori reale nu are contrast , si unghiurile astea sint specificate gresit cica ar avea 160h 160 v si mai mult de 100 v nu are !!ce ziceti mva sau s-mva sint mai bune ?sau care din toate astea noi ar fi ceva mai bune ?

• Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• kappa_ii

3

• Alinux

2

Top Posters In This Topic

Eu ti-as recomanda un CRT de 17' cu tehnologie Dynaflat. Samsung 797DF. E superb, nu am nici o plangere la adresa lui. Acum, in legatura cu un monitor LCD (cristale lichide) nu stiu ce o sa gasesti, poate faci referire la TFT.

Eu nu am incredere in aceasta tehnologie, deoarece dupa cum zice numele ThinFilmTransistor, pentru fiecare pixel de pe ecran exista un tranzistor. Faza naspa e ca tranzistorii astia sunt MOS si dupa cum se stie sunt destul de sensibili iar sansa sa te alegi dupa scurt timp cu pixeli morti e mare.

Mai multe informatii despre TFT aici:

http://www.cs.ndsu.nodak.edu/~revie/amlcd/

http://www.polymervision.com/Products/S ... Index.html

MVA e mai bun

pai crt am un diamontron nf adica peste samsungu ala cu mult !!eu ma gindeam sa fac un upgrade !! cred totusi ca o sa imi iau un lcd de 19 doar pentru destop si pentru jocuri ramin pe crt

se produc inca si au trecut la un nou tub cei de la mitsubishi anumediamontron M2 si U2 ceva mai bune decit NFo sa ma duc azi sa ma uit la lcd cu alt tip de tehnologie decit activ matrixcele pva mva si s-mva sa vad daca au culori mai bune !