Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Conector SMA pentru fibra optica + ochelari protectie LASER


Recommended Posts

Buna ziua,Vreau sa stiu de unde pot achizitiona un conector SMA pentru fibra optica.Imi trebuie pentru un spectrometru Raman caruia i-a fost fracturata una dintre fibre. Cei de la roedu mi-au zis ca o repara (vor taia bucata cu pricina - este de unde ca doar are 10 m), dar nu au conector din acesta.Citat din descriere tehnica aparat:Multimode optical fibre with metallic shielding: d=50um - L=10mSupplied with SMA connectors. Optimised for visible (excitations ranging from 400 up tp 700 nm).Caut, de asemenea, ochelari de protectie contra radiatiei LASER pentru radiatia 532 nm, putere nominala 100mW.Multumesc

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Daca te referi la ochelarii care se folosesc la mufarea fibrei, aia nu sunt pentru protectie LASER sunt ca sa nu iti sara vreo bucatica de fibra in ochi atunci cand mufezi. Miezul de sticla al fibrei e casant si poate sari cand se sparge. Se pot infige bucatela in ochi si sunt foarte greu de scos chiar si la doctor, mai ales ca nu prea se vede unde s-a infipt. La fel se recomanda manusi ca sa nu iti intre in piele. Baietii de la RDS nu purtau nici manusi nici ochelari, dar erau meseriasi. Chiar daca faci rost de conector cheama pe cineva care stie sa mufeze fibra, iti trebuie un kit special si mai ales multa experienta. Am vazut la Electrica cum au stricat baietii cativa conectori si tot nu le-a iesit desi aveau kit-ul de mufare. Pana la urma au chemat pe cineva de la RDS.

 

Daca intr-adevar e un LASER de 100mW atunci iti trebuie neaparat ochelari de protectie pentru lungimea respectiva de unda.

 

Din pacate nu stiu de unde poti cumpara. Daca nici cei de la RDS nu au stiut sa-ti spauna cred ca va trebui sa comanzi online.

 

Later edit: Acum vad ca ai zis Roedu, nu RDS. Suna la RDS si spune-le ce ai patit, s-ar putea sa rezolve cumva.

Link to comment
Share on other sites

Roedu sunt Re?eaua Educa?iei ?i Cercet?rii din România, deci ei sunt mesteri in retele si fibre optice. E clar ca au aparatura necesara sudarii fibrei optice (este exclus din start ca un amator poate face asta) insa nu au conector SMA. Ei au alte tipuri de mufe pentru retele.Aparatul de care am pomenit are un LASER intens de culoare verde care se focalizeaza pe o proba si se inregistreaza radiatia Raman.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines