Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

monitor cu cristale

yo3ihg

Recommended Posts

• Replies 29
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• yo3ihg

12

• feri.visky

6

• zal

3

• danzup

3

filamentele sunt bune, ajunge tensiune si la ele si la anozi, osciloscop nu am din pacate, trafurile par ok, acum am observat ca un condensator nu are un pin conectat, fara schema nu prea pot face mare lucru

Mare grija la izolatia firelor din interior, mai ales cele mai greu vizibile, de asemenea condensatorii ar trebui verificati separat si terminalele la rezistente.

Unde este borna de antena si impamantarea ?

Nu cred ca este radio ci un generator RF etalon cu quartz , eventual un masurator antic de cristale cu quartz.

Iar acolo unde scrie telephones se conecteaza un microfon sa modulezi semnalul .

Da ... este un generator RF !eventual daca ii pui in panoul dinfata un alt cristal il poti masura fata de etaloanele din el ....stii tu : metoda zero beat !

si selectorul ala de cristale din fata la ce foloseste, ca are optiunea separata "extra crystal", adica nu cred ca o sa compare cristalele dinauntru cu cel exterior

Ma bag si eu in discutie fara a aduce vre-un aport util... dar generatorul tau de semnal sau ce e ala (tester de cristale) e groaznic de frumos.Vad ca frecventa e stantata in kc (kilocicli) - kHz. Interesant!Spor la utilizat (daca ai sa-l utilizezi vreodata),ALEKS

Totusi in engleza, fie si americana, ''telephones'' inseamna casti. Daca e un verificator de cristale (vad ca are 2 borne pe fata unde se conecteaza un cristal extern), fara sa aiba un indicator gen acometru sau altfel, probabil ca se asculta in casti pina ajungeai sa identifici frecventa cristalului, ca la unele punti de masura de pe vremuri. Mai exista cristele rusesti in carcase de ebonita sau bachelita cu borne gen stecher, ar trebui incercat cu unele. Castile trebuie sa aiba impedanta mare, probabil 2kOhmi. :smt017Frumoasa scula, sigur e facuta inainte de 1930. Sint invidios, ceea ce nu ma caracterizeaza de obicei. Bravo! :supz: Poate ne spui si cu cit l-ai achizitionat.P.S. e vorba de 3333,333Kc adica 3,333333MHz.