Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

caut o schema sau un kit pt un amplificator de antena auto


Guest ovidiumil

Recommended Posts

  • Replies 14
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 2 months later...
  • 1 month later...

Daca nu va intereseaza AM ci doar FM-ul puteti sa folositi orice amplificator cu filtrele recalculate pentru banda 88-108MHz :mrgreen: . Eu am facut acum ceva timp pentru antena de pe plafon. ( BF981 + BFY90 ) Incearca si o adaptare de impedanta pentru antena ( lungime antena + bobina|condensator ). O sa obtii rezultate foarte bune.Poate pentru noile aparate radio nu mai este nevoie de asa ceva dar acum cativa ani buni si la ~ 6okm de Bucuresti al meu era cel mai tare . :mrgreen:

Link to comment

am gasit in cartea "Montaje electronice" scrisa de dl. Ilie Mihaescu si aparuta la Editura Albatros in 1982 la paginile 70-72 articolul "Amplificator de antena pentru doua canale TV":

Posted Image

 

se foloseste doar partea de sus :wink: si un mod de realizare al acestui (pre) amplificator de semnal ar putea fi asa:

Posted Image

 

OBS: se pot folosi tranzistori de radiofrecventa npn, gen BF180, 181, 200, etc

 

PS: cred ca o sa-l construiesc si eu pentru masina

Link to comment
  • 5 years later...
  • 3 weeks later...

Rezistentele in paralel cu circuitele oscilante au rolul de a le amortiza si astfel de a asigura trecerea intregii benzi de frecventa (desigur, cu pretul reducerii amplificarii!)Pentru echivalente, cautati datasheet-ul acelor tranzistoare si apoi ceva corespunzator la domeniul de frecventa, tensiune de alimentare, putere disipata si cifra de zgomot. (Fiind un etaj de intrare, aceasta e semnificativa) Practic, pana la 100MHz, orice tranzistor ar trebui sa-si faca treaba (BF215-214, BF180-181-183 etc.Totusi nu e cazul sa va faceti prea multi fiori: acest gen de amplificator de banda (relativ) larga are un castig modest, care va fi remarcat doar daca RAA-ul receptorului era la limita.Succes!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines