Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cel mai bun inlocuitor de pompa la masina de fum???


Guest marius_barcelona

Recommended Posts

Guest marius_barcelona

Buna.am o masina de fum,no name,si din cauza unui lichid de proast calitate mi sa stricat pompa,intrebarea mea este cu ce as putea inlocui acea pompa ca sa mearga la fel de bine,sau poate chiar mai bine.Rezistenta si ti instalatia este buna in aparatu de fum.Multumesc

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 20
  • Created
  • Last Reply

din cate am auzit cred ca se poate inlocui cu o pompa pentru stropitoarea de parbriz de la automobile, dezavantajul e ca iti trebuie o tensiune de 12V la un curent destul de mare(adica un transformator serios de 12V), nu stiu momentan alte pompe cu debit foarte mic eventual la 220Vbtw: pompa respectiva nu se poate repara?

Link to comment
Share on other sites

Incearca sa gasesti o pompa de expresor de cafea,daca nu vrei sa cumperi o pompa noua.Acum depinde si ce model de masina este,si ce tip de pompa a avut.Pune o poza cu pompa sau cu masina.Pompita de stropiger nu este solutia ideala,baga debit prea mare si o sa se infunde arzatorul.Posibil sa fie infundat ,daca ai folosit un lichid naspa,asta e cauza principala care distruge pompa:ARZATOR INFUDAT.Incearca pompa separat vezi daca pompeaza lichid( indicat este sa folosesti apa in loc de lichid pt a testa pompa).

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Asa este, poti folosi de la expresoarele de cafea s-au de la instalatiile care fac apa rece si calda sunt mult mai puternice .O pompa auto nu-ti va merge pentru prebuie presiune destul de mare pentru a injecta in arzator si in afara de asta odata ce lichidul ajunge in arzator presiunea creste foarte mult si o pompa auto nu are acele supape( se si vede ca intre pompa si arzator se foloseste teava nu furtun )Cele de la expresoare de cafea se gasesc si in comert :yawinkle:

Link to comment
Share on other sites

se poate folosi pompa de parbriz depinde de masina si putere, insa trebuie o supapa de sens foarte sensibila intre pompa si arzator , sa explic putin ce a zis "wangine" in legatura cu presiunea : pompele din masinile de fum pot licra in 2 moduri , in impulsuri si continuu, ce in impulsuri sunt mai slabe , au supapa de sens si injecteaza o cantitate de lichid si se opresc , presiunea in arzator creste mult datorita vaporizarii lichidului(aici intra supapa sa nu bage vapori in pompa) si fumul iese singur afara , daca timipi sunt reglati bine reiese un jet ~continuu . Cele in regim vontinuu sunt pompe de putere de multe ori cu membrana vibranta si cu 2 supape gen compresor.Marius , verifica sa nu ai arzatorul infundat, nu neparat lichdul prost ti-a ars pompa ci unu neorespunzator, sunt diverse densitati , concentratii , sunt care vaporizeaza mai usor, mai greu , daca pui lichid slab care vaporizeaza usor si fumul nu e prea dens pe arzatoare de putere mare ai sanse mari sa arzi lichidul si sa faci funingine , ai infundat arzatorul si la revedere pompa ...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Poate e cam tarziu raspunsul insa pt cine mai are nevoie..:Pompa se poate repara..am desfacut zeci..inauntru are un pistonas niste garnituri si ceva arcuri..de defectat nu are ce sa se defecteze sa fie iremediabila..cel mai des se rup acele arculete..cele mici nu cel mare care e pe piston..sau se arde bobina desi nu cred!Daca folosesti lichid de proasta calitate..acesta iti va infunda "cazanul" (asa se numeste) adica camera de ardere..si poti avea impresia ca e pompa defecta ca nu mai baga...! Desfa pompa..baga furtunul care intra in ea in lichid si la capatul celalalt pune un pahar si alimenteaz-o..! ATENTIE..unele pompe trebuiesc alimentate in serie cu o dioda..altele au dioda inclusa in bobina! Trebuie sa curga lichid. cu un jet moderat spre putin..nu te gandi ca baga ca cea auto de la parbriz!!Eu zic inainte de toate sa stabilesti clar defectul...cum spuneam poate fi infundat cazanul si tu sa crezi ca e pompa vinovata...! Chiar acum 2 sapt am avut o masina de fum noua..de 2 luni la reparat si la asta a fost pompa..un arculet rupt in 3 bucati..!BAFTA!

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
  • 4 months later...
  • 5 months later...

salutari !Am si eu o masina de fum de 1200W, se incarca, se stinge beculetul la fel ca si inainte, dar a disparut jetul puternic care il avea...as putea sa curat ceva? nu cred ca e pompa ca altfel nu ar incarca arzatorul..astept un raspuns...ms

Link to comment
Share on other sites

vezi sa nu ai duza de iesire cu depuneri, folosesti acelasi lichid ? , chiar daca pe bidon scrie ceva , la lichidul de proasta calitate degeaba scrie pe butelca ...

pai dupa ce am ermina lichidul (era un lichid foarte dens) nu am mai folosit masina, si acuma am zis ca poate o pot face si am imprumutat niste lichid din ala mai putin dens dar tot asa are jetul.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Incearca sa ii bagi (in varf,pe unde iese fumul) cu o seringa,putina apa tare (acid clorhidric) - cea folosita de tinichigiii ce pun tabla pe case,putin cate putin.Pui o picatura/doua,o lasi 2-3 minute,repeti de cateva ori,probezi,pana merge.Pompa te asigur si eu ca nu are nimic.Apropos de lichid de fum,de toate felurile,scump,ieftin,etc,ce mi-a infundat in timp peste 20 de masini de fum,nu il mai folosesc,iar de 1 an si ceva pun doar apa plata.Nu am avut nici o singura problema cu ea pana acum,asa ca ti-o recomand si tie si tuturor celor care au utilizeaza masinile de ceata.Intr-adevar,nu are aceeasi densitate ca lichidul special pentru ele,si nici nu e deja parfumata.Dar eu cumpar sticlute de parfum din oras (3 Ron/buc) cu ulei parfumat de pus deasupra arzatoarelor acelora din portelan daca le stii...si pun o sticluta la 2 incarcari de rezervor (am rezervoare de cate 4 L pe fiecare).

Link to comment
Share on other sites

Guest DjBudu
Incearca sa ii bagi (in varf,pe unde iese fumul) cu o seringa,putina apa tare (acid clorhidric) - cea folosita de tinichigiii ce pun tabla pe case,putin cate putin.

Pui o picatura/doua,o lasi 2-3 minute,repeti de cateva ori,probezi,pana merge.

Pompa te asigur si eu ca nu are nimic.

Apropos de lichid de fum,de toate felurile,scump,ieftin,etc,ce mi-a infundat in timp peste 20 de masini de fum,nu il mai folosesc,iar de 1 an si ceva pun doar apa plata.

Nu am avut nici o singura problema cu ea pana acum,asa ca ti-o recomand si tie si tuturor celor care au utilizeaza masinile de ceata.

Intr-adevar,nu are aceeasi densitate ca lichidul special pentru ele,si nici nu e deja parfumata.Dar eu cumpar sticlute de parfum din oras (3 Ron/buc) cu ulei parfumat de pus deasupra arzatoarelor acelora din portelan daca le stii...si pun o sticluta la 2 incarcari de rezervor (am rezervoare de cate 4 L pe fiecare).[/quo

 

E adevarata faza cu apa plata ???

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines