Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Casetofon schimbat -> sunet infect


Guest ALiCE

Recommended Posts

Guest ALiCE

Am avut pana acum cateva zile un Clarion ARX4670R - radio-cass + magazie de cd-uri. Se auzea bine spre foarte bine.Am luat un Clarion DXZ588RUSB - se lauda cu 4x53W mosfet, si cu 4x25W RMS.L-am pus pe asta, si se aude mult mai prost, la volum ceva mai mare distorsioneaza incredibil de rau (cam de la 60% in sus)Also, se aude in boxe un zgomot de fond cand invarte CD-ul, si goarna de la alarma la mersul inapoi (!)Ce as putea incerca? Am schimbat cablurile (alimentare + boxe) cu cabluri de 2.5mm^2 in speranta ca o sa obtin o imbunatatire, dar nimic.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 18
  • Created
  • Last Reply

vezi ce final are.daca zice ca e mosfet ar trebui sa fie echipat cu tda7560.poti sa incerci cu TDA7386 sau TA 8264 dar nu garantez ca vei simti vro imbunatatire .eu in clarion am mai gasit TA8264 si se auzea bine sau pune o statie cu 4 canale de putere mai mica.

Link to comment
Share on other sites

Guest ALiCE

De desfacut nu-l desfac, e in garantie; statia nu-mi garanteaza nimeni ca rezolva problema si nu e tocmai ieftina :(Nu imi explic insa de ce se aude goarna de la alarma in boxe, la mersul inapoi... Ar putea fi ceva defect in el, care sa afecteze si sunetul? (vreo lipitura rece, etc?)

Link to comment
Share on other sites

Guest ALiCE

Am trimis un mail la garantii, sper sa pot testa cu altul sa vad daca "asa face toate" sau e asta defect.Sincer sa fiu, nu cred ca e tocmai "in toti condensatorii" ca sa zic asa. Asta din cauza zgomotului care se aude in dif-uri la invartitul discului - refuz sa cred ca este normal la un player 2008, chiar si la un no-name, cu atat mai mult de la o firma cu (mari) pretentii.Daca ar fi din cauza de paraziti / filtrare / etc:1. Cred ca s-ar auzi si motorul in difuzoare2. Acel zgomot se aude si cand nu este contactul pus (doar accesorii - nu este alimentat nici macar calculatorul masinii, ventilatoare, etc)Daca nu reusesc sa rezolv nimic, cred ca il dau inapoi. Parca prea e bataie de joc la 700 lei cat a fost.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Toate posturile ce nu aveau legatura directa cu problema de sunet a lui ALiCE au fost sterse.

 

:smt041 :smt041 :smt041 :smt041 :smt041

 

 

Bravo man

 

Vasile dai un premiu la baiat ca uite ce curatenie o facut.Posturile mele aveau legatura cu problema man.fara suparare acuma dar aceste discutii nu mai aveau loc daca de la inceput isi lua un aparat calumea.

 

bafta

Link to comment
Share on other sites

Eu am clarion pe masina, unul mai vechi, BD159 daca-mi aduc bine aminte, 4x25...Calitatea sunetului este satisfacatoare. Pentru ca cd-urile facute acasica sa se auda calumea si in masina le transform din mp3-uri in wav-uri la calitate foarte mare (si cu ocazia asta tai si linistea de la inceput si sfarsit + eventuale pocnete) dupa care parlesc cd-ul.La mine se simte diferenta.

Link to comment
Share on other sites

Posturile mele aveau legatura cu problema man.fara suparare acuma dar aceste discutii nu mai aveau loc daca de la inceput isi lua un aparat calumea.bafta

Pentru lamurirea problemei ... in primul playerul e cumparat, deci nu mai are rost sa presupunem ca afara era mai cald daca isi cumpara un player de 500 de euro, in al doilea rand nu ai argumentat cu nimic parerea ta cum Clarion ar fi o firma foarte proasta, care produce aparate proaste, asadar ramane o parere subiectiva si personala, pe care era suficient sa ti-o exprimi o singura data, si in al treilea rand, sunt foarte multe playere auto care se incadreaza sub cei 500 de euro ai tai, cu mult sub, si care sunt destul de bune pentru majoritatea oamenilor, si funtioneaza ireprosabil fara zgomote de fond si pocnituri de la blocul mecanic/optic. Sau poate vrei sa spui ca la toate playerele clarion se aude zgomot de fond de la motorasul ce invarte cd-ul .... hmm poate ar trebui sa le scriem un mail sa stie si ei. :toimonster: Cu asta consider seria de offtopicuri incheiata.
Link to comment
Share on other sites

Eu nu iti dau argumente in scrisvii la bucaleprobam toate tipurile de clarion de pe raft si pe urma vorbimvarul meu are un shop in care vinde si monteaza sunet pe masini de vreo 10 anistiva de garatii ii cea mai mare la clarionnu vorbesc din carti ca tine care ai vazut 2 clarion c u later alig.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines