Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

hdd picat


MifTy

Recommended Posts

... care se crede closca.adica cloncane...eu de regula le trimit la plimbare, dar ala a fost pana azi dimineatza hardul meu C:, si am o gramada de trestii pe el... :smt013 are careva idee daca am sanse sa recuperez ceva, daca imi cloncane??ca n-am incercat, pentru ca stiam ca nu am sanse... :prayer:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Mifty, incearca sa folosesti limbajul adecvat in materie de hardware, la carciuma te inteleg, dar si aici?Ce intelegi tu prin cloncane? eu n-am vazut/auzit hard sa cloncane, in cel mai rau caz sa carrraie sa zgaraie, sa faca urat dar este o diferenta pana la a cloncani !Daca e ceea ce cred eu, zic sa schimbi electronica, dar nu innainte de a verifica daca platana/le este/sunt zgariate de la cloncanit, e posibil sa "cloncane" din cauza electronici, dar este posibil sa fie si din cauza "capului" de citire care sa se plimbe aiurea si sa faca precum closca, si sa iti zgarie tie platanele !Bafta la rezolvatul "cloncanelii"

Link to comment
Share on other sites

adica face asa: clonc... clonc... clonc... si dupa ce trece un pic biosul de el, incepe sa cloncane din ce in ce mai rapid. nu caraie, ci face asa: clonc-clonc-clonc!...repet c-am mai avut de-a face cu harduri cu treaba asta, si de regula nu erau nici macar vazute de bios. pe asta inca il mai vede biosul, dar pana se acceseaza, DACA se poate accesa, dureaza o gramada.eu de regula le spun celor care imi vin cu treaba asta: cumparati alt hard, imi pare rau!!insa am pe ala o gramada de date la care n-am backup... ca pana aseara n-avea nimic dracul, si azi dimineatza... :smt021 este un maxtor diamondplus 9, de 80 de gigei... asta daca o ajuta cu ceva (se vede ca sunt disperat, nu?? :smt010 )

Link to comment
Share on other sites

It's a long shot, dar:Am avut o perioada, pe care o numesc cu groaza, perioada hardurilor "Caviar".La un anume model de hdd-uri de la western digital, se tot bulea un rezistor de 4.7ohm, din apropierea controlerului de la actuator.Prin ala trecea Vdd, spre integrat. Cand plesnea rezistorul ala, hardul devenea inutilizabil, ne facand altceva decat

clonc... clonc... clonc...

E adevarat ca unele nu supravietuiau multa vreme, dar cu siguranta suficient pt un backup, apoi plesnea controlerul.Mai face chestii din astea cand nu mai gaseste pista 0, dupa care se ghideaza, unde incepe si unde se termina dsikul, sau nu mai sesizeaza pozitia actuatorului ori a capetelor.Un cap defect, poate sa ofere simptome asemanatoare.ramane sa iei o surubelnita potrivita, sa desfaci electronica, de pe el, sa verifici sigurantele, (rezistorii aia 000) shocurile (ca rezistorii, doar complet negrii, de ferita) si poate alte bobine sau rezistori de putere mai mare, de valoare mica. 0-10ohmNu risca sa bulesti electronica de la amicu' tau, care tz-i o va inprumuta, pentru o proba ;)O bobina de actuator in scurt va plesni controlerul, aproape instantaneu.
Link to comment
Share on other sites

Guest mariusradulescu1990

incearca sa-i schimbi magistrala ide, daca tot nu vrea incearca sa schimbi alimentarea poate nu face contact calumea

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines