Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Difuzoare Clarion "de arhiva"


bmwh548

Recommended Posts

Le-am recuperat recent de pe un Oltcit in care au fost montate necorespunzator (ele sunt de ~17cm si locasurile erau pentru 13cm maxim). In urma montajului (si a umezelii combinata cu trecerea timpului) unul din ele s-a ales cu membrana dezlipita de pe sasiu pe o portiune de cativa milimetri, iar celalalt s-a ales cu marginea de carton (cum era la difuzoarele vechi marginea aceea fie de carton sau pluta) deformata, margine care a inceput sa impinga in membrana si sa o deformeze. Le-am recentrat si am inlocuit marginea aceea de carton. Difuzoarele se aud impecabil acum, nu distorsioneaza nici la volum mare nici la volum mic. Problema este ca nu gasesc nicaieri specificatiile acestor difuzoare. Daca are cineva un catalog mai vechi al produselor Clarion...sau stie cumva specificatiile din alte surse i-as ramane recunoscator.Difuzoarele au diametrul membranei (de la o margine a suspensiei la cea opusa) de ~14cm. Membrana si suspensia sunt din hartie. Dimensiunile sasiului sunt cele corespondente actualelor difuzoare de ~17cm din cate imi dau seama. Le-am fotografiat alaturi de niste Sony-uri de 10cm pentru a va face o idee asupra dimensiunilor.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Eu aveam nevoie pe moment de spectrul de frecventa si eventual de puterea lor. Nu am reusit sa-mi dau seama daca cei 80w sunt RMS sau PMPO. Intentionez sa le pun in incinte si atunci voi masura ceilalti parametri. Dar vreau sa stiu daca merita.

Link to comment
Share on other sites

Poti sa fii mai explicit?Edit: il citesc imediat...mersi.Edit2: Designul e aproximativ acelasi...doar ca ale mele sunt coaxiale. Si ale mele coboara foarte bine...au un bass chiar placut, profund. Ce nu-mi plac: inaltele. Nu urca asa cum ar trebui...am dat de curiozitate vreo 5w in ele cu bassul pe "-" si inalte suficiente (am probat inainte sa nu se auda distorsionat). Mi-au lasat un gust amar la inalte. Poate ca daca aveau un amarat de condensator de filtru pe tweetere se auzea bine. Al meu scoate mediile binisor. Probabil si din cauza dimensiunilor ceva mai mici decat wooferul colegului forumist.

Link to comment
Share on other sites

Eu nu zic ca nu sunt turcesti. Si astea sunt destul de grele...un kilogram fiecare cred. Greutatea nu ar fi o problema...nu obisnuiesc sa ma plimb cu boxele dupa mine. Ma gandeam la niste boxe auto...e un design putin mai ciudat. Sper sa se inteleaga ceva din desenul meu. Acelasi design l-au folosit baietii de la Panasonic...am 2 difuzoare Panasonic de 5w care au fost puse in niste incinte cu forma asta. Ei le-au facut din plastic (deh...posibilitati industriale...matrite). Eu ma gandeam la placaj, eventual la pal. Ce ziceti? Mi se pare o idee mai buna pentru ca nu trebuie sa gauresc tabla din spate (Dacie 1300) si parca sunt putin mai protejate difuzoarele decat daca ar sta pe tabla aia si ar tranti cineva ceva din greseala.

Link to comment
Share on other sites

Nu vad cum as putea eu sa iti raspund mai lung..dar hai ca incerc.Faaaaa linistittttttttttttttttt...Lasand gluma deoparte......Poti face acel proiect fara probleme...Nu exagera cu palul....de 1,6 iti ajunge ca si grosime.

Link to comment
Share on other sites

Am niste PAL "comunist" de 20mm...am destul de mult. E si furniruit si arata bine. Ma hotarasc eu sper. Acuma oscilez mai mult pentru ca ansamblul membrana suspensie e din hartie si pentru ca vreau sa le pun in spate ma gandesc sa nu fie probleme din cauza caldurii vara si a umezelii/frigului iarna. Mersi de sfaturi si raspunsuri all.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines