Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Fax prin radio


mbtcmc

Recommended Posts

Am un link duplex (2perechi emitator receptor)la o distanta de cca 5km.Acest sistem e conectat la linia romtelecom.Acolo am un birou si am nevoie de fax.Are cineva ideie cum pot face sa cuplez un fax ?Ma intereseaza solutii home made.Exclus sa pot receptiona faxurile pe calculator.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Trebuie sa fiti mai mult entuziast decat inspirat ca sa folositi un link radio pentru un fax.

Daca faxul accepta 9600bps sau mai putin se poate face o modulatie FSK

http://en.wikipedia.org/wiki/Frequency_shift_keying

la transmitator:

http://www.edn.com/article/CA170224.html

urmata de demodulatie FSK la receptor:

http://www.national.com/an/AN/AN-46.pdf - doar pentru idee

insa pentru full duplex e nevoie de doua frecvente modulatoare diferite. Ma indoiesc ca e nevoie full duplex, ar merge si half duplex la fel de prost.

Transmisia trebuie sa fie LOS (line of sight adica vizibilitate directa) ca sa nu necesite antene exterioare si complicatii inutile.

"Home made" inseamna ca vreti sa faceti asta acasa cu mana dvs sau sa cumparti un modem FSK gata facut?http://www.qsl.net/yo5ofk/pcb1_mod.htm

Link to comment
Share on other sites

Multumesc pentru raspuns.O sa studiez cu atentie diseara materialul pe care mi l-ati trimis.As vrea sa fac totul de mana mea daca se poate.Dispun de un minim de dotare ca aparatura de masura pentru reglaj.Am osciloscop,ptr domeniul jf am un versatester,un generator de rf E0503,frecventmetru E0204 si un vobuloscop TR0813.Cred ca se poate face asa ceva de mana omului si sper sa.mi reusasca.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines