Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Caut documentatie ptr un LCD alfanumeric 2x16

Recommended Posts

Salut!!! Am intrat in posesia unui lcd alfanumeric si doresc sa gasesc denumirea fiecarui pin in parte sau o documentatie ptr el. Are chipset KS0066F00 si 2x5 pini de conectare. Pe cablajul imprimat este inscriptionat PQUP10525ZA iar pe suportul lui PQHR10354. LCD-ul este demontat dintr-un fax si daca as putea sa il folosesc ar fi mai mult decit ok. Multumiri anticipate.

• Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• ywar2

3

• Dr.L

1

• xubi

1

Top Posters In This Topic

:google cu codurile postate de tine

Am cautat cu Google inainte sa dau new topic aici pe forum si nu am gasit nimic ca sa ma ajute. Peste tot am gasit informatii despre LCD compatibile HD44780 dar cu 14 pini si nu cu 10 cum este cazul meu. Acesta este si motivul ptr care am scris pe forum, ma gindesc ca poate cineva stie ceva. In general nu dau new post daca nu am un motiv bine intemeiat. Ma ajutai mai mult daca imi dadeai tu direct linkul catre informatia de care am nevoie si nu sugestii despre cum as putea gasi-o.

In alta ordine de idei sint constient si eu ca ca cei 10 pini nu sint altii decit D4, 5, 6 si 7, R/W, RS, E, Vcc, GND si V0, dar nu stiu configuratia lor.

Configuratia pinilor de la stinga la dreapta si de sus in jos ( prima poza de sus ) este urmatoarea:RS / E / DB5 / DB7 / VDD / R/W / DB4 / DB6 / GND / VEESubiectul se poate inchide !!!

• 5 years later...

am gasit un LCD2x16 cu KS0066f00(clona a HD44780 din cate am inteles ) cu un conector cu 10 pini, intr-un tel/fax panasonic 2700 parca.Pinii sint notati pe placa de la 1 la 10 , corespondenta fiind :1.RS 2.RW 3.E 4.DB4 5.DB5 6.DB6 7.DB7 8.GND 9.Vdd 10.polarizare LCD(probabil VEE ) La pinul 10 de iesire de pe placa este conectat pinul 30 al integratului. In fisa tehnica nu am gasit Vee sau ceva similar si am asumat ca reteaua de rezistori de polarizare poate fi inlocuita cu un pot.Intrebare1. cum anume as face asta? A modificat cineva pentru contrast cu potentiometru un astfel de ansamblu?Intrebare2. ansamblul meu, fiind fata verso pe aceeasi placa, nu are backlight, daca exista o asa facilitata ar fi pe LCD , nu ar trece prin interfata?(nix in fisa tehnica) as putea evtl lumina din lateral cu un led?Intrebare 3. are sens sa ma gandesc ca as putea folosi acest afisor pentru o jucarie cu PIC, fie LC-metru, fie frecventmetru?