Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

senzori de nivel


Guest oanciufri

Recommended Posts

Guest oanciufri

salut,Caut un senzor de nivel care sa-mi poata masura nivelul apei intr-un tank de adancime f mica (4 cm). El nu trebuie sa fie neaparat analogic ci poate fi si digital(nu vreau sa stiu nivelul la orice moment ci vreu sa stiu cand a trecut peste o limita maxima, si cand a intrat sub limita minima). Temperatura de functionare este -20...+60 C si presiunea mica.Daca ar fi alimenta de la 3V, 1mA si timpul de masurare sa fie sub 2,6 ms, ar fi si mai bine, pentru ca l-as alimenta de la un panou solar, si as transmite informatia mai departe wireless (am gasit transmitatorul, receptorul si panoul solar). Si mai caut si un senzor de nivel, la fel, cu dimensiuni reduseOrice informatie, orice aplicatie mi-ar fi de folos.Va multumesc.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

In general pentru aplicatii industriale se folosesc senzori de nivel magnetici care necesita insa o inaltime mare a coloanei de apa. La 4cm coloana de apa ar merge astia:

http://content.honeywell.com/sensing/pr ... en_w.pdfSi cu putina imaginatie se pot construi relativ usor (fara protectie la scufundare in lichid) daca ai o coloana de sticla inafara rezervorului.

 

Toata gama de senzori este aici:

http://sensing.honeywell.com/index.cfm/ ... /79889.htm

Link to comment
Share on other sites

Guest oanciufri

multumesc pentru raspuns. Cred ca ramane sa aleg intre senzorul asta si inca unul care l-am gasit. Se poate face si wireless dar dureaza mult...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines