Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

COOLERE


Guest bamsebms2

Recommended Posts

  • Replies 122
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

nu am incercat niciodata termaltake (despre care am auzit ca sunt excelente), dar pot recomanda coolerele SPEEZE ca fiind unele dintre cele mai fiabile de pe piata.eu am un RaptorCool cu insertie de cupru care imi tine procesorul XP1800+ full load la 43 de grade fara pasta termoconductoare in afara de pelicula cu care a venit coolerul de la producator.ah...era sa uit...2500 rpm, 25dB

Link to comment

bamsebms2...sa clarificam un pic titlul threadului:un ventilator nu face nimic fara un radiator....in schimb unele radiatoare fac treaba fara ventilator(racire pasiva). Ansamblul radiator+ventilator este definitia unui cooler de procesor sau chipset(unele chipseturi au racire activa) cu racire activa. Sugestie: threadul ar trebui numit "coolere"

Link to comment

OFF Topic..

un ventilator nu face nimic fara un radiator....

da' cum nu? ce bine te racoreste vara cand is 38° la umbra :)Eu am unul de la un server vechi, are vreo 5 toli si structura din aluminiu, de vreo 4 ani ma racoreste bine chiar si fara radiatoru' lipit de frunte. :d
Link to comment
  • 3 weeks later...
  • 2 months later...
Guest mihai7645

sunt posesorul unui Extreme Volcano 12 care arata bine si raceste si mai bine. cu cpu o/c in full load si turatie maxima am ajuns pe la 45*C. la turatie mai mica face fata dar nu asa de bine. il tin aprox in jurul a 3000~3500rpm. asa e linistit. ca daca il pun la 5500rpm, nu vreti sa il auziti....

Link to comment

Detin un Speeze RaptorCool (2300rpm-scrie pe cutie) si pare destul de bun. Spun asta ca-mi tine un Athlon XP 1800+(Thoroughbred) transformat in XP 2200+ la 46grade(destul de bine zic eu), cu pasta termoconductoare Arctic Silver 3. Cati db "scoate" nu stiu, dar e destul de linistit :)

Link to comment
  • 6 months later...
Guest ZgabeartA

Recunosc faptul ca nici nu m-am uitat la ce ati scris mai sus decat la TT11 si d5tb ? poate cu5tb si nici macar!! ??? come on. Ati atins Aero Master 7+ ? cel ca o turbina de avion... Credeti-ma, nu ati mai vrea sa va despartiti de el. 2500+@2300 mhz = 39 grade full load si idle 32 la rotatii maxime adica sub 35 db (mm, sa imi amintesc la ce zgomot facea TT-ul ......) si temperatura ambiantala 20 grade.

Link to comment
Guest bamsebms2

Decat sa vii cu reprosuri facute la posturile ce au ceva timp acolo,mai bine ai veni cu modele noi de coolere.De exemplu eu mi-am luat un radiator AEROCOOL DP-102 http://www.aerocool.com.tw/aerocool-fil ... /dp102.htm care la procesoarele mai mici sau in coditii de temperatura ambianta mai scazuta,se poate folosi si fara ventilator.Ca ventilator am folosir un THERMALTAKE Streetfighter http://www.thermaltake.com/coolers/comb ... ighter.htm .E o minune de ventilator in ciuda zgomotului care-l face la viteza maxima.

Link to comment
Guest ZgabeartA

Inca o data mi-am furat-o. Bineinteles ca nu m-am uitat la data postarii :oops: dar la data aceea aparuse aeromaster 7 simplu. Eu vorbesc de putere, nu vorbesc de k6-uri sau mai stiu eu ce procesoare de acum cativa ani. Din cauza aceasta apar scantei observ. Pe viitor ma voi abtine.

Link to comment
Guest bamsebms2

Eu vorbesc de putere, nu vorbesc de k6-uri sau mai stiu eu ce procesoare de acum cativa ani

Si eu la fel vorbesc de putere,pt. o racire mai buna.E normal ca pt. procesoarele de putere sa fie nevoie de o racire mai buna decat pt. cele antice.Nu am deschis topicul ca sa vorbim de coolere pt. K6.Tocmai de aceea am dat un reply cu coolerul pe care il am eu acum la un AMD 3200+(cred ca e de putere,nu!) ca sa se mai actualizeze un pic topicul.
Link to comment
  • 4 weeks later...

Care sunt cele mai eficiente radiatoare? Cele de aluminiu sau de cupru? Din cate cunosc aluminiul se incalzeste mai repede si se raceste la fel fata de cupru, deci aluminiul ar trebui sa fie superior cuprului din punctul asta de vedere, desi vad peste tot cat sunt de laudate radiatoarele de cupru.Ce firma produce cele mai eficiente radiatoare (nu coolere)?

Link to comment

Din cate am inteles eu pana acum (eu construiesc amplificatoare), cuprul transmite cel mai bine caldura, pe cand aluminiul o disipa cel mai bineCel mai bun radiator ar trebui sa fie o combinatie dintre cele doua, si anume: talpa radiatorului sa fie din cupru pentru a transmite cat mai repede caldura rezultata din nucleul procesorului, catre aripioarele de aluminiu, care o vor disipa foarte repede.Parerea mea :wink:

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines