Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv Daewoo probleme baleaj orizontal


Guest abin

Recommended Posts

Tv Daewoo model DMQ-20D1TXT, sasiu CP330. Am avut devalorizat C414 22u/160v (pinul 4 traf linii) la pornire tv se auzea un tacanit si ramanea in stand-by , l-am inlocuit iar pe ecran a aparut o dunga orizontala, am gasit ars TDA3653B, am schimbat si acest CI plus condensatori electrolitici din intregul etaj (C308 100u/35v era scurs).La pornirea televizorului imaginea este ingusta pe orizontala cam 15 cm iar in partea superioara a imagini sunt prezente niste dungulite, iar imaginea este intoarsa pe cca 3cm , in cca 10-15 sec se mareste si ajunge la marimea necesara redari, portiunea de imagine "intoarsa" revine la normal, dar imi raman in partea superioara a ecranului acele dungulite, acestea dispar dupa cca 3-4 minute de functionare. Va rog sa ma ajutati cu ceva sfaturi...ma streseaza de cateva ore chestia asta, a durat 10minute identificarea defectiunilor + inlaturarea lor si stau 2 ore din cauza unor amarate de dungulite...mmmm..... Multumesc anticipat.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Integratul este nou, in prima faza am crezut si eu ca este defect din fabricatie si am incercat integratul pe un sasiu de NEI care functioneza perfect cu el.

Link to comment
Share on other sites

Este un amplificator de baleiaj pe verticala pt. tk de 90°, manifestarea sa in caz de defectare este o dunga orizontala (culcata) pe mijlocul ecranului, in fine am sa schimb si condensatori precizati dar asta abia luni, cand se vor deschide magazinele pt. ai achizitiona pe toti noi. Multumesc sincer pt. ajutorul oferit.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines