Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cel mai indicat!!!


Recommended Posts

  • Replies 37
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest byteworks

Aprecierea are valoare doar pentru persoana care o face, nu cred ca ai sa cistigi mare lucru cu topicul asta, eventual pornesti un mic razboi obisnuit in cazuri din astea. Mai bine ai face un poll si incearca primele 3 clasate.Eu votez Eagle/Cadsoft.

Link to comment

Aprecierea are valoare doar pentru persoana care o face, nu cred ca ai sa cistigi mare lucru cu topicul asta, eventual pornesti un mic razboi obisnuit in cazuri din astea. Mai bine ai face un poll si incearca primele 3 clasate.Eu votez Eagle/Cadsoft.

:d :d :d Nu am asa ceva in intentie, ci doar vreau sa stiu care soft imi poate oferi cat mai mult, dar care sa fie si usor de utilizat. La Eagle mi se pare ca librariiile sunt aruncate aiurea si parca nu sunt aranjate dupa un criteriu clar. De multe ori cu search nu gaseam o componenta, iar manual, da. Pt unele componente am creat chiar eu librarie, pas cu pas (conform manualului de utilizare), dar cand proiectam schema apareau erori, mi se bloca, etc. Am folosit si Orcad dar parca prea stufos si greu de utilizat mai este!!!NU am utilizat niciodata Protel, Proteus sau alte programe despre care se mai vb pe forum. Dar fac si o invitatie pt cei ce viziteaza totpicul asta sa posteze link-uri cu astfel de softuri care li se par acceptabile!!!PS: pt nehotarati ca mine in aceasta privinta, sfatul meu e sa nu incerce Circuit Maker pt ca isi pierd vremeaPS2: Poate face careva pol, ca eu nu ma pricep
Link to comment

Am incercat eu expresspcb. Dupa aceea l-am aruncat cat colo (probleme la exportul de fisiere) si am trecut pe Eagle. Acum recomand Eagle oricui imi cade in cale :) In ciuda parerii generale, pe care am avut-o si eu initial, nu e deloc greu de lucrat cu el, mai ales la cablajele simple nu ai nici un fel de problema. Si e extrem de puternic.

Link to comment

powerpcb sau pads, sta excelent cu tot, disponibil in varianta demo de pe site-ul celor de la mentorgraphics. am dat in alt topic linkul catre varianta demo, asa ca nu ma repet, folositi functia de cautare.Allegro este un alt soft, care sta mai bine decat powerpcb, cu exceptia interfetei grafice cu utilizatorul. meniurile sunt extrem de stufoase, setarile la fel. este extrem de bine apreciat in mediile profesionale de firme precum Motorola, Texas Instruments.ambele enumerate mai sus pot urca pana la 100 de layere de rutare. (o placa de baza merge pana la ordinul a 10 layere).cea mai suparata placa pe care am vazut-o este una de test cu doar 50 layere.asta ca sa va fecti o parere despre ce stiu sa faca softurile astea.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines