Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Multimetru cu interfata pentru PC


Guest bigfan638

Recommended Posts

Guest bigfan638

Ce parere aveti: se renteaza pentru cateva sute de mii in plus (sau chiar mai mult) un multimetru cu interfata pentru PC ? Ce modele recomandati ? Am vazut preturi cuprinse intre 2 si 10 milioane. Conteaza software-ul ?

Link to comment
  • Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Valorile masurate de multimetru pot fi utile cand vrei sa ridici ceva caracteristici sau grafice. Dar in principiu le poti introduce de mana intr-un tabel pe PC fara sa arunci banii pe multimetre foarte scumpe. Acum depinde si ce lucrezi. Daca esti intr-un domeniu de cercetare sau ceva unde trebuie sa faci sute sau mii de masuratori si sa stochezi rezultatele e intradevar util un multimetru cu soft si interfata ptr. PC Vezi ca Protek 506 are asa ceva si la un pret bunicel.

Link to comment

Salut ! Eu mi-am luat de curand un asemenea multimetru ( cu interfata pt. PC) si deocamdata studiez "ce si cum" .Este un uni-t ut-70b cu binecunoscuta interfata RS 232 c , si m-ar interesa daca exista posibilitatea ca prin intermediul interfetei sa pot folosii (daca exista pe undeva ) si alte softuri ...eu stiu... poate de osciloscop sau "vobler " sau orice altceva s-ar putea face ... Poate ca spun niste ineptii poate ca nu , m-ar ineresa si alte pareri in aceasta problema. Astept pareri , oricare ar fi ele ! Multumesc pt atentie !!! Cu respect Sxnel !P.S. m-a costat ceva acest aparat dar , cred eu ca face banii... 4 mil.

Link to comment

Pentru multimetrul tau singura posibilitate este sa stochezi masuratorile pe care le "executa" multimetrul pe PC. Osciloscop DSO e o scula HW&SW diferita si nu exista soft care sa o inlocuiasca. Asemenea pentru "vobler" ai nevoie neaparat si de HW-ul respectiv.

Link to comment

Recunosc, m-ar fi incantat posibilitatea unor astfel de optiuni ,dar din moment ce nu e posibil decat stocarea de date ,ma voi multumii si cu asta.HW&SW nu am inca dar ...mai studiez piata.Aparatul pe care l-am luat recent ,este cu autoscalare si in principiu ma incantat domenile de masura ,mai mari decat la cel pe care il foloseam pana acum (Uptek Lp 300) in special capacitate(40mF) si frecvanta(400 MHz)....Multumesc pentru indicati si sper sa mai pot apela si pe viitor la tine ...craciun . Cu respect Sxnel

Link to comment

Presupunand ca este o greseala ,altfel nu imi explic ,...decat daca nu cumva ai facut o gluma , care este si ea sub semnul intrebarii, nu inteleg pana la urma de ce nu ai dat un search pe atat de cunoscutul google,( http://www.uni-trend.com/ut70b.html) unde ai fi vazut clar cartacteristicile acestui multimetru . In cazul in care ai facut-o deja , ma indoiesc de faptul ca un" ditamai" inginerul asa cum de altfel pretinzi ca esti , nu stie multipli si submultipli unitatii de masura pt capacitate si frecventa . Cu speranta ca nu e decat o gluma , apreciez totusi promptitudinea cu care imi raspunzi draga domnule " craciun"...

Cu respect (inca) acelasi sxnel !!!

Link to comment

"Sorry" dar e vina siteului pe care am gasit specificatiile:

http://www.zxqc.cn/9501qd249ztt0525.htm

Si vezi ca nu fac glume proaste !

Iar treaba cu "pretinsul" intra la o alta categorie de conversatie pe care nu vreau sa o continui.

Cat despre "respect" cred ca cel mai bine ar fi sa nu pleci de la idei preconcepute si sa intrebi si apoi sa cataloghezi pe cineva sau ceva.

 

Bafta !

Daniel

Link to comment

Nu e cazul sa ma avertizezi pt ceva ce nu am facut .... :cry: nu am apreciat ca ar fi fost o "gluma proasta",ci pur si simplu ,o gluma dar ...hai sa o lasam asa ...!!! avem probabil prea multe treburi de facut mult mai importante decat sa ne trimitem "replici " ,fara vre-un rost pana la urma . Inca o data multimetrul asta chiar e "scula" si consider ca merita sa ai un lucru bun in momenrul in care ai si unde sa-l folosesti , ca sa "produci " cu el . Cu acelasi respect ...Sxnel !!!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines