Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema de conexiuni UTP RJ45


Recommended Posts

Salut!Am o problema aici in Austria. Cei de aici au mufe utp RJ45 in doza de perete si pe mijloc au numai 4 contacte (3.4.5.6.) Nu stiu cum sa o conectez.Am nevoie de o schema, mai ales cu vederea pinilor si cu numerotarea lor.O sa pun si o foto.Va rog mult! Internetul e singura legatura cu tzara.Va multumesc pt intelegere!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 21
  • Created
  • Last Reply

Pune o poza,...... !Adica ei folosesc pinii 3.4.5.6 ?La internet, mufa rj-45 are 8 pini, dar numai 4 sunt folositi si aia sunt 1.2.3.6..O schema iti fac eu...daca vorbim despre acelasi lucru la care ma gandesc si eu....Pune o poza sa vedem, in principiu e simplu sa faci o legatura din aia si sa mufezi.....acuma depinde si de tine Bafta !

Link to comment
Share on other sites

Destul de atipica conexiunea din mufa respectiva daca este de retea . Perechile din centru sunt folosite in general la prizele telefonice. Ar fi bine sa verifici daca nu ne aflam chiar intr-o astfel de situatie adica sa nu fie prize telefonice ( mufele RJ11 pot fi conectate in prize RJ45 fara probleme )

Link to comment
Share on other sites

Vreau sa fac cateva precizari fara a intra in polemica :1) Mufa RJ11 intra fara a sta "balalau" in priza RJ45;2) distanta dintre pini este identica la RJ11 cu cea de la RJ453) exista terminale telefonice care utilizeaza ( in conexiune standard ) perechea exterioara ( 3 si 6 ) si terminale care utilizeaza perechea interioara ( 4 si 5 ) . In eventualitate utilizarii ambelor modele cei care vor sa faca treaba o singura data cableaza ambele perechi;4) In concluzie mi se pare cel putin pripita afirmatia ca tot ce este RJ45 cu patru fire e de net.

Link to comment
Share on other sites

Mah lucrez la o firma de net, am sertizat sute de mufe rj-45, dar am avut ocazia sa sertizez si rj-11, am mai pus la unii alti modem-uri de la clicknet !O mufa rj-11 este mai mica decat una rj-45 , aia cu distanta intre pini nu o mai stiu exact daca e mai mica.......dar.... mufe de telefon cu rj-45 nu am vazut, de curiozitate iei 2 mufe si incerci sa le bagi intr-un switch apoi, o sa te lamuresti !Bafta !

Link to comment
Share on other sites

Guest dark_one

Rj11 intra fara nici o problema in rj45 si sta extraordinar de bine acolo, atinge fix pinii 3456. Sigur la mufa aia nu se conecteaza un modem adsl cumva? Internetul nu prea vine prin cablu utp in tarile civilizate deocamdata.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines