Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

genius 5.1

radue

Recommended Posts

• Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• radue

1

• Mihai Cimpoeru

1

• EmyRulz

1

Popular Days

Top Posters In This Topic

Nu are rost sa iti bati capul! Nu se merita din niciun punct de vedere sa il modifici. Tot ce o sa faci e sa ii strici sunetul, chiar daca si asa suna ca din galeata. Iar sa bagi multi bani iar nu se merita.Acum la partea tehnica....Daca schimbi difuzorul si pui unul mai mare(probabil vrei sa bubuie mai tare) va trebui sa schimbi volumul incintei si dampingul, deoarece aceasta incinta a fost proiectata si testata cu difuzorul ei. In mod sigur difuzorul tau va avea alt spl, deci se va altera echilibrul tonal, deci va trebui sa umbli la egalizare. Nu mai zic de complicatiile cu decupatul cutiei ca sa ii faci loc inauntru. A si nu uita ca incinta este bandpass si nu orice difuzor se preteaza la acest fel de incinta!Singura solutie viabila, in caz in care chiar vrei sa il imbunatatesti(desi, repet, nu se merita din cauza ca satelitii nu se vor ridica la nivelul de calitate si nici amplificatorul si costul va fi mare, probalbil mai mare decat al sitemului) este sa ii faci un subwoofer separat cu un difuzor home hi-fi, nu foarte scump(IN NICIUN CAZ DE MASINA SI IEFIN pt ca o sa obtii o varza de sunet, care culmea unora le mai si place!).Daca vrei sa faci ceva si sa obtii un sunet mai bun, incearca un proiect verificat, de exemplu incitele propuse de domnul Mateescu.Dupa parerea mea a modifica un produs existent, care a fost proiectat si calculat pt a functiona in anumite conditii,parametrii si a fost optimizat ca la banii respectivi sa se scoata maximul din el, nu e un lucru chiar asa de inteligent cat ar parea la prima vedere. Cred ca stii vorba romanesca: Lucrul amestecat miroase a c....

Am schimbat eu la un genius din ala subwooferul , am facut un subwoofer separat cu un sal de 25 cm si am mutat toata amplificarea in el. Suna ceva mai bine decat originalu,l care dupa un anumit volum se pierdea !