Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinta cu mai multe frecvente de acordaj...??


Recommended Posts

  • Replies 17
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Parerea mea este ca unii oameni fac orice pentru a putea impresiona (bineinteles visual), pentru ca la urma urmelor daca incinta aia va reda o banda de frecventa adecvata unui subwoofer, eu personal iau incintele pe care le-am facut pana acuma (adevarat ca nu au fost asa de multe :( ) si le dau foc, pentru ca la nici una nu mia iesit tevii de reflex asa de mari in comparatie cu litrajul incintei. Deci daca vrei sa impresionezi (calitatea nu conteaza) ia niste difuri mari si cat mai colorate, un sistem audio care poate compensa lipsa de calitate a incintei, si pune tevi cat mai mari. Sper ca nu am ofensat pe nimeni, dar cum am mai avut ocazia sa dau de clienti cu idei de genul "cat mai mare si vezi sa se vada difu.... lasa nu conteaza calitatea ci sa tune cat mai tare sa le arat fraierilor ce bun sunt eu, si vezi sa nu le spui ca le-ai facut tu pentru ca le zic ca am dat o avere pe ele si sunt de firma MAH".

Tin sa precizez ca este doar o parere personala........ :twisted:

Link to comment

Posted Image

 

imaginea asta ma cam pune pe ganduri.... observati porturile debass reflex , care aparent acordeaza incinta la mai multe frecvente.....

nu stiu ce sa spun. Nu mi se pare logic ce au facut astia... :roll: :?:

 

Astept pareri.

 

:idea:

Daca detii cumva programul Bassbox Pro 6 acolo ai posibiliatea la boxele bicamerale cu 2 tevi de bassreflex (una la camera cu fata difuzorului, iar cealanta la spatele difuzorului) sa reglezi frecventa de rezonanta a fiecarei camere in parte. Cred ca le spun incinte acustice de ordinul 4, alea care au doua tevi bassreflex, dar nu sunt sigur. Ce iti pot spune sigur ca sunt foarte pretentioase. eu am incercat una si a rezultat un woofer mai mult decat subwoofer. Daca incerci iti urez noroc si spunemi si mie cum ti-a iesit :wink: .

Link to comment

boxele de care vorbesti tu sunt incinte bandpass de ordinul 6, si nu arata deloc asa ca cele din imagine. Difuzorul este amplasat in interiorul incintei.aici este clar vorba despre o incinta bassreflex :?

Da ai dreptate, scuze... Dar sincer iti spun ca nu cred ca tevile de bassreflex asa de sanatoase, sunt intrunfel calculate, iar subwooferele cu doua frecvente sunt posibile pentru ca vei construii teoretic 2 incinte reglate diferit. Dar din nou, nu cred ca teviile din imagine sunt calculate.Si scuze din nou pentru greseala. :roll: :oops:
Link to comment

cred ca am sa fac niste teste cu un hp15W cand vine importul de la P-audio, si printe altele am sa testez si o incinta de genul acesta

Si la ce frecvente vrei sa reglezi incintele?
Link to comment

Daca reusesti posteaza daca poti si niste poze. Si daca poti ceva parametri ai difului si/sau al cutiei, mai ales grosimea materialului fonoabsorbant. Cred ca mie de aia nu mi-a iesit. 8)Eu am facut una de ordinul 6, cu difu inauntru si cu doua tevi dar cred ca o parte din vina o poarta si buretele. Eu am pus burete de 5mm si in fata si in spate :roll: si surpriza :shock:, nu suna a subwoofer :x .

Link to comment

atentie, eu vreau sa fac o incinta bassreflex cu mai multe frecvente de acordaj, sa vad cum reactioneaza.Subwooferul bandpass de ordinul 6 este alt proiect, pe cale il am calculat in detaliu :d

Stiu pe mine asta care vrei sa il faci ma intereseaza, eu dar ti-am spus ca am facut unu de ordinul 6 si nu mi-a mers si banuiesc ca a fost buretele.Sorry ca nu m-am exprimat corect :oops:Si ma intereseaza in special cum pui mat. fonoabsorbant, cat, si ce grosime, si chiar ce material folosesti. De aia ti-am spus ca eu am avut probleme cu materialul fonoabsorbant.
Link to comment
  • 4 months later...
Guest balog

--Incinta prezentata mai sus este o incinta bass reflex obisnuita.--Intrucit omu a vrut o sectiune mai mare a tubului si nu a gasit acel tub a pus doua care impreuna fac cit sectiunea tubului pe care o dorea (aproximativ)--Tuburile au lungimea asa mare intrucit a vrut o frecventa de rezonanta la incinta cit mai mica si a ales o sectiune mare.--sectiunea mare a fost aleasa pentru un randament cit mai bun al incintei adica o putere cit mai mare si fara distorsiuni.-- nu trebuie uitat ca a folosit difuzoare cu cursa mare care reclamau tuburi cit mai groase.--eu asa cred--daca ma insel inseamna ca boxele au fost facute doar ca sa impresioneze, lucru mai putin probabil datorita coincidentelor de potrivire boxa difuzor.-- nu am proiectat pina acum asa ceva, nu imi dau seama ce calitate au incintele.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines