macea Posted March 1, 2008 Share Posted March 1, 2008 Salutare mei oameni buni trebuie sa bobinez pe secundar un trafo si nu stiu exact ce tensiune alternativa sa scoata.In circuit am o dioda redresoare,deci e redresare monoalternantza,condensator de filtraj de 470uF/50V,apoi urmeaza o rezistentza de 100 ohmi la 10W inseriata cu un tranzistor stabilizator serie ce are in baza o dioda zener de 15V,deci cca 15 volti trebuie pe iesire.Ce tensiune alternativa trebuie sa dau si cu cat creste cea continuua fatza de asta alternativa?Tinand cont ca e redresare monoalternatza...Am facut la scoala calculul tensiunilor...dar am uitat..parca se inmultea cu ceva radical din 2...astept niste sfaturi...multumesc Link to comment
Nonny149 Posted March 1, 2008 Share Posted March 1, 2008 ce curent trebuie sa debiteze redresorul?. Link to comment
macea Posted March 3, 2008 Author Share Posted March 3, 2008 Mult'am de sfat Itzu...mai Nonny nu stiu ce curent tre sa aiba dar am observat pe cablaj ca alimenteaza prefinalul si partea de tuner Link to comment
Recommended Posts