Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

tuner tv digital


Recommended Posts

Va salut. Incep prin a specifica faptul ca fac parte din categoria utilizatorilor casnici, nu a specialistilor in domeniul radio/tv; de aceea apelez la ajutorul cunoscatorilor.Am de gand sa-mi schimb vechiul tv crt care a cam abosit cu unul nou. Suma alocata e in jur de 2500 ron, preferabil nu mai mult de atat. Am inceput sa caut, sa intreb, m-am oprit la ecran de 32" si la marcile Samsung, Sony, Panasonic. Cu cat aflu mai multe, cu atat mi-e mai greu sa ma hotarasc. La banii pe care vreau sa-i dau as dori un raport calitate/pret cat mai bun.Pe langa recomandari fata de ce am scris mai sus, mai am niste nelamuriri si anume:1-Tv respective au receptor pt semnal digital emis pe cablu de UPC? Adica pot pune un spliter (inainte de intrarea in receiverul dat de UPC pt abonamentul digital) de unde sa iau si semnal direct pentru noul tv iar semnalul prin receiver sa-l introduc in tunerul analogic din pc. Deci in concluzie as dori sa folosesc semnalul furnizat fara sa mai platesc al 2-lea receiver.2-Daca exista receptor digital, pot prinde si alte posturi cu o antena terestra?( de ex Pro tv in Bucuresti?)Am citit ca in cativa ani se va generaliza tv digitala si as vrea sa fiu pregatit, sa nu mai fac alta cheltuiala. Pe de alta parte am vazut un prieten care are Dolce si umbla cu 2 telecomenzi/ una pt receiver, alta pt tv, ceea ce mi se pare incomod si as dori sa evit. 3-In privinta frecventei de refresh, majoritatea au 50 Hz, cele cu 100 Hz au pretul sensibil mai mare. Cea de 50 Hz e obositoare? Multumesc .p.s. Adaug ca noul tv va fi folosit cca 95% pentru receptia programelor tv si distanta intre ecran si privitor e de aprox 290 cm, prin magazine m-a deranjat "pixelarea" care nu apare la ecranele crt.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Nu stiu cum e cu semnalul digital de la UPC insa unele TV care se gasesc pe piata au in plus un receptor digital terestru DVB-T pe langa clasica intrare de antena/cablu tv.De refresh... daca e un CRT cu diagonala mare o sa simti diferenta insa la un LCD nu e deranjant.Pixelarea de care zici... e de la diferenta intre rezolutia LCD-ului si cea a semnalului transmis. LCD-urile "vad" bine doar daca le folosesti in rezolutia nativa. Daca ai o rezlutie de 1280x800 pe notebook si dai un zoom la o fotografie de 640x480... o sa te deranjeze artefactele. La fel se intampla si la LCD-urile HD. Sunt si unele CRT-uri HD insa o sa ai aceeasi problema de pixelare(imaginea e scalata cumva digital si apar artefacte... nu sunt in domeniu).Distanta de vizionare... un minim de 4xdiagonala daca-mi aduc bine aminte.Ar fi bine sa te uiti si la consumul TV-ului. De marca... Sony, Samsung si Sharp impart fabricutele, LG si Philips sunt de mult impreuna iar mai aproape parca si-au strans mainile si Toshiba cu Panasonic. Hm... eu mi-as lua Tatung.

Link to comment
Share on other sites

Multumesc pt informatii; de fapt pe langa calitatea imaginii ma intereseaza daca pot receptiona semnalul digital direct din mufa de cablu sau antena, fara a mai intercala vreun aparat intre acestea si televizor.

Link to comment
Share on other sites

Revin, intre timp m-am mai informat, cred ca ceea ce eu am aflat abia acum poate fi folositor si altora. Sisteme de emisie/receptie tv:-DVB-S: receptie tv digitala prin satelit; -DVB-T: receptie tv digitala prin antena terestra;-DVB-C: receptie tv digitala prin cablu;-analogica prin cablu (CATV) sau antena terestra.O scula care la face pe toate e produsa de TehniSat- Germania, pretul e pe masura, la ecran de 32" costa 1237,80 E.Cred ca imi doresc prea multe cu bani putini.......

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines