Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

PLIMBARI PRIN EXTERIOR

manolo

Recommended Posts

Am ajuns sa ma bucur sa vad vizavi de blocul meu,niste vrabiute ,si asa mai rar cite un gugustiuc,la mine pe pervazul geamului cite un gugustiuc care imi si cinta,stau la etajul cinci,spatiul e invadat de porumbei,nu le mai dau nimic de mincare,au mai rarit vizitele,dar vrabiute tot nu vin,acum citiva ani,mai ales cind faceau pui si le puneam mamaliga era o adevarata batalie sa ia in cioc sa duca la pui,acum ioc vrabiute, asta din cauza porumbeilor,care sunt o adevarata pacoste se gainateaza peste tot gainat coroziv si mai transmit si boli,nu stiu cum e pe la voi,in unele capitale europene au adus pasari de prada, nu-i omoara ii alunga la periferie ,prin copaci,la noi ne ocupam de parcari,de popice,etc.

• Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• manolo

3

• Ovidanie

1

• yo7lhe

1

• PavelR

1

Top Posters In This Topic

One study estimated that each year, cats kill 1.3 billion to four billion birds and 6.3 billion to 22.3 billion mammals

Stau la casă si zilnic găsesc vrăbiute omorâte de pisicile vecinilor, sunt una din cauzele diminuării lor

Vrabiile s-au rarit de vre-o 2-3 ani, de cand cu caldurile excesive si variatiile mari primavara. Cel putin asa am observat in zona mea. Nu le duc dorul, sunt niste soricei cu aripi care se baga peste tot. A trebiut sa desfac acoperisul acum cativa ani din cauza lor. 

Nici porumbeii nu-s mai buni, dar la tara am ulii in padure si nu prea se apropie de casa mea. La oras a trebuit sa pun tepuse pe pervaz sa scap de ei si mizeria lor. In Craiova i-a pripasit un fost primar. Pe centru e mizerabil, dar unii se bucura sa ii aiba in preajma. 

Din pacate nu am vazut pisici la vanatoare pe centru. 

Azi am fost la hornbach Berceni-Bucuresti acolo era amenajata o cascarabeta de tabla unde se vindeau mici matis fripturi ciorbe etc ,era coada in permanenta,si vrabiile mai ca se suiau pe masa ca sa ciuguleasca ceva,toata lumea le dadea ceva,acum pustiu s-a inchis mustaria,motivul,cei de la hornbach cereu spaga grasa fiind vinzari f.mari,omul s-a saturat si a inchis,vrabile s-au mutat in aceiasi curte unde este un Mc Donalds si au mese si afara silumea le mai da cite ceva,porumbei nu am vazut,deci vrabiile se duc dupa mincare. 

• 2 weeks later...
La 08.04.2026 la 15:49, yo7lhe a spus:

Din pacate nu am vazut pisici la vanatoare pe centru. 

Nu știu de ce pisicile de oraș nu vânează porumbei. Am văzut și în Suceava, pisicile cerșesc mâncare pe la terase dar nu atacă porumbeii care se plimbă la un metru de ele. 

La mine la țară pisicile atacă orice pasăre intră în raza de acțiune.