petrysorr Posted Tuesday at 10:08 PM Share Posted Tuesday at 10:08 PM (edited) Salut. Dețin o camionetă 3.5t dotată cu braț macara Ferrari. Astăzi aveam nevoie de macara, dar manetele erau înghețate. Am dat cu flacără de la o butelie de lipit țevi cu în zona manetelor și distribuitorului până s-au dezghețat. Problema e ca la încercarea de a ridica brațul, nu merge, nu se ridică. Toate celelalte comenzi funcționează (telescop, rotire, cale, braț principal). Pe cilindru este o casetă, bănuiesc supapa. Se poate strica stand degeaba? Edited Tuesday at 10:11 PM by petrysorr Cilindrul cu problema este cel de sub scrisul cu Ferrari. La extindere funcționează, dar strâns nu Link to comment
antonvasileeee Posted Wednesday at 06:28 AM Share Posted Wednesday at 06:28 AM Uleiul hidraulic nu ingheata . Link to comment
petrysorr Posted Wednesday at 07:08 AM Author Share Posted Wednesday at 07:08 AM Nu am spus că era înghețat uleiul. Unde vin manetele la distribuitor, de la ploaie, zăpadă, îngheață, pentru că nu mai sunt acele cauciucuri de protecție. Link to comment
validae Posted Wednesday at 07:11 AM Share Posted Wednesday at 07:11 AM Probabil e o problemă pur mecanică, din cauza frigului extrem, un blocaj cauzat de contractări ale componentelor.La încălzire ar trebui să își revină. Verificați specificațiile macaralei, respectiv în ce domeniu de temperaturi poate lucra. Link to comment
draku Posted Wednesday at 07:16 AM Share Posted Wednesday at 07:16 AM Acum 8 ore, petrysorr a spus: ......Pe cilindru este o casetă, bănuiesc supapa. Se poate strica stand degeaba? Supapa aia e o supapa de siguranta, "lacat" in limbajul macararagiilor. Are rolul de a bloca cilindrul in pozitie atunci cand nu primeste comanda de miscare si mentine sarcina daca apare o pierdere in sistem: furtun spart, pierderi in distribuitor, etc. Nu cred ca se poate strica stand degeaba. Dar se poate bloca daca are impuritati/rugina in ea. Temperaturile scazute pot facilita blocajele, mai ales daca uleiul este contaminat cu apa. Ceea ce s-ar putea sa fie in cazul tau, daca zici ca a trebuit sa incalzesti distribuitorul ca sa poti misca manetele.... Link to comment
validae Posted Wednesday at 07:16 AM Share Posted Wednesday at 07:16 AM Uite ce zice motorul de căutare zis ,,AI,,: Frigul ar putea cauza nefuncționarea unei macarale hidraulice auto ? Da, frigul poate cauza nefuncționarea unei macarale hidraulice auto sau poate afecta grav performanța acesteia prin mai multe mecanisme: Impactul asupra sistemului hidraulic Vâscozitatea uleiului: La temperaturi scăzute, uleiul hidraulic se îngroașă (crește vâscozitatea), devenind similar unui sirop gros. Acest lucru face ca pompele să lucreze mult mai greu, ducând la o circulație lentă și la un răspuns întârziat al comenzilor. Cavitația: Dacă uleiul este prea gros, pompa nu îl poate trage eficient, creând bule de vapori (cavitație) care pot distruge componentele interne ale pompei. Înghețul condensului: Umiditatea acumulată în rezervor sau pe conducte poate îngheța, formând dopuri de gheață care blochează supapele sau filtrele. Impactul asupra componentelor mecanice și materialelor Garnituri și furtunuri casante: Frigul extrem face ca elementele din cauciuc (simeringuri, furtunuri) să își piardă elasticitatea și să devină casante, crescând riscul de fisuri și scurgeri de lichid sub presiune. Fragilitatea oțelului: La temperaturi foarte scăzute (sub -20°C sau -30°C), rezistența la tracțiune a oțelului scade, acesta devenind periculos de casant sub sarcină. Recomandări pentru funcționare pe timp de iarnă Cicluri de încălzire: Înainte de a ridica sarcini, lăsați motorul și sistemul hidraulic să funcționeze în gol pentru a aduce uleiul la o temperatură sigură. Reducerea sarcinii: Mulți producători recomandă reducerea sarcinii maxime cu 25% la temperaturi sub îngheț și cu până la 40% dacă temperatura scade sub -30°C. Ulei de iarnă: Dacă utilajul lucrează constant în zone reci, este indicată trecerea la un ulei hidraulic cu vâscozitate mai mică (de exemplu, ISO 32 în loc de ISO 46 sau 68). Verificarea filtrelor: Condensul și impuritățile pot bloca filtrele mai rapid în condiții de ger. Link to comment
petrysorr Posted Wednesday at 12:07 PM Author Share Posted Wednesday at 12:07 PM Astăzi am încercat si funcționează. Acum e problema la deschis acel cilindru. Merge greu și fluieră supapa Link to comment
validae Posted Wednesday at 03:33 PM Share Posted Wednesday at 03:33 PM Să nu fi fost condens prin instalația hidraulică și or fi ruginit unele supape.. Link to comment
Recommended Posts