Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema UPS cu modificări!?

frici

Recommended Posts

• Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• frici

4

• ionut120v

3

• Dj_Dog

1

Top Posters In This Topic

Posted Images

Salut, urmează sa ma ocup de ea....revin! Ma gandeam ,poate dau de schema....dar fara rezultat.

Aia este o sursa cu acumulator de back-up si se foloseste in sisteme de interfon, cctv sau alarme

Nu este un ups!

Am doua UPS Effecta HF inverter care au cate un modul asemanator cu acela pe post de charger, in principiu pot fi reparate, am mai reparat, in primul rand electroliticele schimbate daca nu e bubuit nimic, atentie la unele am gasit scurt in primar deoarece chinezul  a incrucisat capetele si nu a bagat varnis  pe ele.

Edited by ionut120v

E al lui un prieten  ,nu-i al meu! Atata mi-a zis ca i-a " explodat " acumulatorul....dar a functionat ani la rând . La centrala are o pompa mica la 12V. Iar  cand se lua curentul tinea apa in circuit ,fara alte masuri. ( de gen " scos jarul din centrala")

Atunci este   ce spune  @Dj_Dog, ce fel de acumulator este acela ce a explodat, plumb,(AGM, GEL) litiu ion,LFP?

in caz ca  s-a intrerupt  bucla de control a tensiunii daca o bagi in priza fara sarcina se distruge.

Eu as incerca astfel cu tensiune  de alimentare reglabila cu instrumentul de masura legat la iesire, cresc alimentarea, daca tensiunea la iesire nu se stabilizeaza la cel mult 14 v (12 v scrie pe ea)  e defecta.

E un defect destul  de dificil, mai  simplu cauta alta pe la firmele de pun alarme si camere, e ieftina.

Edited by ionut120v