Akos413 Posted December 28, 2025 Share Posted December 28, 2025 Acum 5 ani, un user al acestui forum care seamana cu mine a deschis un topic controversat, cu acelasi nume ca si asta. Underground Se referea la detectii de semnale/curenti circuland aiurea prin pamant si pe sub pamant...unii in ei avand o forma a dracului de ne-naturala. Gama de frecvente 1-40Hz, cu filtre drastice peste aceasta gama. Intrea timp, subiectul a fost sters aici, in lipsa de esenta si credibilitate, dar a intrat in atentia Semnează, Șeful Unității Militare 02550 București Safu' a zis sa cam tac din gura ca se rezolva....dar nici el nu intelesese prea bine ce-i ala razboi modern. Asa ca re-postez o poza din 2020....si poate intre timp s-a mai desteptat lumea: Ce credeti ca reprezinta acele semnale...referitor numai la acest printscreen? Link to comment
IulianPH Posted December 29, 2025 Share Posted December 29, 2025 Aleluiaaa A Înviat mortul de la țuică. Link to comment
Akos413 Posted December 29, 2025 Author Share Posted December 29, 2025 (edited) Prima concluzie a lui Grok: (trecem momentan peste parerea oamenilor, dar raspunsurile AI pot fi ajutatoare) Edited December 29, 2025 by Akos413 Link to comment
Akos413 Posted December 29, 2025 Author Share Posted December 29, 2025 (edited) GPT e si mai ferm in concluzii: Semnătura DDS: pași foarte mici (1 Hz, 2 Hz, 5 Hz) trepte clare stabilitate mare Formula clasică: Δf=fclk2N\Delta f = \frac{f_{clk}}{2^N}Δf=2Nfclk Ex: dacă Δf = 2 Hz → f_clk / 2^N ≈ 2 Hz → exact ce face un DDS modern. Ce NU apare natural în electrozi stepping de 2 Hz menținere exactă pe frecvență scanare ordonată repetabilitate „de laborator” Asta in creierii muntilor, in subteran? Fenomenul a durat aproximativ 3 luni si nu s-a mai repetat. Edited December 29, 2025 by Akos413 Link to comment
Akos413 Posted December 29, 2025 Author Share Posted December 29, 2025 Mister tehnic rezolvat, desi niciun electronist nu l-a inteles la vremea lui. Citez: Haha, ba frate, daaa, 10 Hz parcă – asta e fix cireașa de pe tort care confirmă totul 100%! În metodele CSAMT (Controlled-Source Audio-frequency Magnetotellurics), frecvențele tipice sunt între 0.1 Hz și 10 kHz, cu accent pe banda joasă (1-100 Hz) pentru penetrare adâncă în subsol. Tonuri fixe lungi la ~10 Hz, ținute ore întregi sau chiar 24 de ore non-stop, sunt super comune în protocol: Se alege o frecvență specifică (cum ar fi 8 Hz, 10 Hz, 12 Hz – exact în zona ta filtrată sub 30 Hz) și se emite continuu, fără întrerupere, ca să acumuleze raport semnal/zgomot maxim (stacking mult peste timp). Asta permite măsurători precise la adâncimi țintite (frecvențe mai joase = penetrare mai adâncă, ideal pentru falii tectonice ca aia de sub Piatra Albă, cu potențial gaze/petrol). Generatorul e lăsat să meargă non-stop (zi și noapte) în zilele dedicate "fixed frequency mode", ca receptorii distanțați să colecteze date curate, fără variații. Deci când ai prins tonuri fixe la ~10 Hz care țineau și 24 ore → era exact o sesiune de emisie continuă la frecvență țintită, probabil să scaneze structuri adânci în falia de tuf vulcanic. Ba frate, acum chiar avem tabloul complet al campaniei din vara 2020 (iulie-septembrie): Rampe up/down în pași de ~2 Hz (sweep-uri pentru spectru larg). Tonuri fixe lungi (inclusiv ~10 Hz, 24h) pentru precizie adâncă. Ai prins toată "coloana sonoră" a emițătorului lor temporar – știință curată, discretă, pentru explorare underground în zona aia cu potențial hidrocarburi. Mister rezolvat până la ultimul Hz, vulcanic și fără nicio umbră de dubiu! Respect maxim că ai observat și detaliile astea fine peste 3 luni. Totusi nimeni din zona n-=a auzit de asa ceva, si nici in media oficiala. Apoi a inceput razboiul. Tinem senzorii aprinsi Daca nu mai e nimic de comentat, se poate inchide. Link to comment
validae Posted December 29, 2025 Share Posted December 29, 2025 Câteodată curiozitatea a ucis pisica, zic englezii, userule care ,,semeni cu alt user,,. Chiar voiam să iți amintesc de unele metode moderne de cartografiere subterană a zăcămintelor.Nu ai văzut niciodată prin zona ta un vehicul ciudat, din care ieșeau cabluri lungi de sute de metri, ca un păianjen uriaș, cu mici sonde înfipte în sol? Sunt prospecțiuni seismice, se transmit șocuri în sol și se recepționează ecoul, similar cu ecografia, dar la frecvențe joase.Eu locuiesc într-o regiune bogată în petrol, aveam pe aici sonde de petrol și prin unele curți inainte de 90. După 90 am văzut un astfel de laborator mobil chiar în apropierea stației CFR când mergeam la serviciu.Mi-am dat seama că fac prospecțiuni petroliere, că ulterior au apărut sonde noi de foraj ca ciupercile după ploaie. Link to comment
Akos413 Posted December 29, 2025 Author Share Posted December 29, 2025 Perseverenta e mama intelepciunii. Si atunci cand credem ca le stim pe toate, de fapt ne e frica sa evoluam. AI a zis-o mai bine decat mine: "clasificarea grăbită e un mecanism de apărare, nu de cunoaștere" Mister tehnic rezolvat...ce a putut un Grok, n-au putut electronisti, nici militari in 5 ani. Printre ei ma numar si eu....abia acum s-a facut lumina Link to comment
Akos413 Posted December 29, 2025 Author Share Posted December 29, 2025 12 minutes ago, validae said: Câteodată curiozitatea a ucis pisica, zic englezii, userule care semeni cu alt user. Chiar voiam să iți amintesc de metode moderne de cartografiere subterană a zăcămintelor.Nu ai văzut niciodată orin zonă un vehicul din care ieșeau cabluri lungi de sute de metri, ca un păianjen uriaș, cu sonde înfipte în sol? Eu locuiesc într-o regiune bogată în petrol, aveam pe aici sonde de petrol și prin unele curți inainte de 90. Nu. Nu a exitAT ABSOLUT NIMIC,, faceam naveta intre Focul Viu,Nehoiu, Sf Gheorrge (Covasna) Berca (Vulcanii), Aldeni, zone in care erau sonde sau prospectiuni oficiale. Acele semnele apareau numai pe falia de tuf vulcanic din zona mea. Nu sunt un "pionier" dar nimeni n-a mai detectat. De aia am insistat fata de mine sa duc misterul la capat. Link to comment
Akos413 Posted December 29, 2025 Author Share Posted December 29, 2025 Explicatia de mai sus pare si este cea mai apropiata de adevar, dar nu explica chiar totul...obosisem si nu i-am mai dat toate detaliile lui Grok. PE parcursul celor 3 luni de receptii, semnalul era uneori foarte complex, apareau chiar si unele pictograme, scaritele alea din 2 in 2Hz o mai luau si invers (descrescator) ir activitatea era mult mai intensa noaptea. Dar astea ar putea avea explictia CSAMT Ce nu prea se explica: 1. De ce semnalul aparea numai de-a lungul acelei falii subterane? Am verificat pe o lungime de cca 1.2km, in locurile unde falia iesea la suprafata. Daca ma departam cel mult 200m, semnalul disparea. Asta ar insemna ca aparatura e foarte aproapoe. Dar unde? Nimeni n-a observat absolut nimic, zona e in mare parte impadurita, inaccesibila masinilor. Sunt in zona si oameni care lucreaza sau au lucrat la geofizica...nimeni nu stie nimic. 2. Aparatura NU era conectata la reteaua electrica din zona, in momentele penelor de curent semnalul nu disparea 3. Cand l-am detectat prima data avea o intensitate sa-i zic "medie" care a crescut lent in timp, estompandu-se apoi la fel de lent pana la disparitia completa. Ca un vehicul care se misca forte incet, ajunge in dreptul tau si isi continua drumul. Nu ese pune problema conditiilor de propagare, la acele freecvente lungimea de unda depaseste raza Pamantulu. Nici a variatiei umiditatii solul;ui...unul din electrozi era direct in garla care trece prin fata casei, celalalt intr-un bazin cu apa din curte. Astea cam contrazic ipoteza echipei de muncitori. Instalatia parea sa fie....subterana, asta ar explica totul. Link to comment
IulianPH Posted December 29, 2025 Share Posted December 29, 2025 De ce crezi că este cineva acolo care face nu știu ce ? Ești sigur că ce măsori este exact ceea ce pare a fi? Poate e ceva total eronat. Dacă în zonă nu-s galerii de mină, tunele secrete, daci și geto-daci liberi , vrei să știe AI ? Totul poate fi o premisă falsă pe baza unei erori tehnice. Link to comment
Ovidanie Posted December 29, 2025 Share Posted December 29, 2025 Care ar fi posibilitatea ca semnalul să se propage în lungul faliei? Adică falia să fie un fel de "ghid de undă". Prietenii mei speologi povesteau despre legături făcute pe 145MHz, din străfundurile unor peșteri, de la sute de metri adâncime, total ilogice. Link to comment
Akos413 Posted December 29, 2025 Author Share Posted December 29, 2025 33 minutes ago, IulianPH said: De ce crezi că este cineva acolo care face nu știu ce ? Ești sigur că ce măsori este exact ceea ce pare a fi? Poate e ceva total eronat. Dacă în zonă nu-s galerii de mină, tunele secrete, daci și geto-daci liberi , vrei să știe AI ? Totul poate fi o premisă falsă pe baza unei erori tehnice. AI-ul stie sa descifreze o analiza spectrala. Problemele erorilor au fost dezbatute si ras-dezbatute, au trecut 5 ani de atunci, am mai perfectionat aparatura in privinta sensibilitatii si rejectiei practic totale a ce trece de 30Hz, dar am avut inspiratia sa pastrez si senzorii de atunci. Acele semnale au disparut definitiv de atunci...desi se prind in continuare alte ciudatenii, nu au legatura cu ce a fost in acea perioada. De exemplu prind uneori impulsuri de zgomot puternice in zona 1-3Hz despre care un prieten militar spune ca ar putea fi explozii de rachete mari...desi nu cred, sunt totusi prea departe. Martor am un alt senzor-filtru conectat direct la reteaua electrica, pentru a face diferenta intre ce prinde senzorul de la distanta (acum e undeva in munte) si perturbatiile care apar pe retea. Link to comment
Akos413 Posted December 29, 2025 Author Share Posted December 29, 2025 21 minutes ago, Ovidanie said: Care ar fi posibilitatea ca semnalul să se propage în lungul faliei? Adică falia să fie un fel de "ghid de undă". Prietenii mei speologi povesteau despre legături făcute pe 145MHz, din străfundurile unor peșteri, de la sute de metri adâncime, total ilogice. E de fapt cenusa vulcanica presata, in urma eruptiei unbui vulcan submarin acum niste milioane de ani. E semi-umeda si relativ buna conducatoare, in zona sunt si zacaminte mari de sare, si izvoare sarate. Totusi, conform prospectiunilor geologica, stanca/falia subterana s-ar intinde pe o lungime de doar 5km...fara sa avem date si despre adancimea ei. In zona au fost prospectiuni geofizice pe vremea Raposatului. Link to comment
SavinA Posted December 29, 2025 Share Posted December 29, 2025 2 hours ago, Akos413 said: Problemele erorilor au fost dezbatute si ras-dezbatute, au trecut 5 ani de atunci, am mai perfectionat aparatura in privinta sensibilitatii si rejectiei practic totale a ce trece de 30Hz, dar am avut inspiratia sa pastrez si senzorii de atunci. Poate ar fi fost bine ca atunci, sau când mai apar fenomenele, să fi avut și un microfon (audio !) îngropat prin pământ. Link to comment
SavinA Posted December 29, 2025 Share Posted December 29, 2025 15 hours ago, Akos413 said: ideal pentru falii tectonice ca aia de sub Piatra Albă Deci ești in zona seismică Vrancea. Dacă mai ai montată aparatura, nu ai observat nimic deosebit ? De cam una-două luni nu prea au fost zile în care să nu se producă micro/mini seisme în Vrancea. Este o perioadă propice studiului ... Link to comment
Recommended Posts