Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Camera bicicleta

Florin berdila

Recommended Posts

Salut am și eu e nelămurire,,am luat o camera de bicicleta de 27,5" și cea veche era de 28" adică roata este. De 28" o pot pune acea cameră de 27,5 in locul celei de 28?

Și vă întreb ce pot pune în camera de bicicleta pt a astupa eventualele înțepături ce soluție ,,sau pot face o soluție home made

Se poate monta acea cameră, diferența e infimă. Există spray cu latex care astupă instant înțepăturile, dar se folosește doar la nevoie, nu bagi latex înainte în cameră....

Se gasesc la Lidl, din cand in cand, niste spray-uri pentru aceste defecte la camerele de bicicleta. De asemeni, exista si pentru autoturisme. Eu am folosit la masina si am fost foarte multumit. 

Cand eram copil, pentru a stopa pierderea aerului prin porii camerelor bicicletei, introduceam cca. 50 ml de lapte prin valva.

Mergea perfect, nu se mai desumfla.

In monentul in care aveai o pana serioasa, cand trebuia sa dai camera afara, nu puteai sa stai langa ea. Putea ca un hoit. 

E cu spuma ,nu e recomandat .

Va trebui taiat cauciucul cand se.va uza spuma .

Sunt solutii cu latex lichid care se pun in camera si la o eventuala pana se intareste in perforatura .

Ideea in caz de pana este ca trebuie eliminata cauza (sarma ,spin ,etc )

In cazul cand nu este eliminat va roade in continuare camera .

1 oră în urmă, PINTI a spus:

Putea ca un hoit. 

E puțin spus!

:85

Cind dădeai afară aerul din cameră...jale era insă era eficientă metoda.

Am luat așa ceva o pot folosi in camera de bicicleta?Visbella aerosol pt reparat și umflat anvelope defecte ,,,îl pot folosi și la camera!

La biciclete, între camera si cauciuc se pune o banda de protectie (puncture protection strip sau anti-puncture strip).

Se poate adapta si un cauciuc uzat, de dimensiuni potrivite, caruia i se îndeparteaza sârmele.

La masini si motociclete nu prea se mai folosesc camere. Doar la vechituri.

Edited by franzm

În camerele care scapă aer se pune lapte, aracet diluat cu apă sau gelatină dizolvată în apă caldă. 

Contează mult circumferinţa camerei în secţiune transversală. Dacă este mai îngustă, cauciuciul camerei o să fie prea întins şi la cea mai mică problemă de coacere, camera o să se spargă după un timp chiar dacă presiunea e mai mică decât cea normală. Dacă camera este pe măsura anvelopei, nu mai contează chiar atât de mult defectele de coacere ale cauciucului camerei. De cele mai multe ori aerul este scăpat pe la ventil. Puţină vaselină siliconică pe cele două garnituri ale ventilului (dacă e ventil auto), rezolvă problema. 

Edited by cimitavita
Acum 13 ore, cimitavita a spus:

În camerele care scapă aer se pune lapte, aracet diluat cu apă sau gelatină dizolvată în apă caldă. 

camerele care scapa aer se inlocuiesc cu unele care nu scapa aer. Dureaza 5 minute s-o schimbi la o bicicleta si nu sunt nici scumpe si nici greu de gasit nu inteleg de unde e atata drama cu bicicleta asta.

Citat

La masini si motociclete nu prea se mai folosesc camere. Doar la vechituri.

cam tot ce e pentru motocicleta off road e cu camera, ca daca lovesti ceva (mai ales cu roata din fata) ai ramas acolo cu alea tubeless.

In conditii foarte grele (desert sau zone foarte izolate) se mai merge si cu mousse, un material ca o spuma dar nu e la fel de performant ca cele cu aer, trebuie schimbat des si costa mult.

https://www.24mx.ie/product/michelin-bib-mousse-front_pid-PM-4902653

sunt curse de anduranta unde esti conditionat la participare sa ai mousse cel putin pe roata din fata.

RR

Edited by roadrunner
Acum 25 minute, roadrunner a spus:

camerele care scapa aer se inlocuiesc cu unele care nu scapa aer. Dureaza 5 minute s-o schimbi la o bicicleta si nu sunt nici scumpe si nici greu de gasit nu inteleg de unde e atata drama cu bicicleta asta.

cam tot ce e pentru off road e cu camera, ca daca lovesti ceva (mai ales cu roata din fata) ai ramas acolo cu alea tubeless.

In conditii foarte grele (desert sau zone foarte izolate) se mai merge si cu mousse, un material ca o spuma dar nu e ca la cele cu aer, trebuie schimbat des si costa mult.

RR

Nu cred ca merge dl. Berdila in desert cu bicicleta..o camera de bicicleta  odata sparta  se poate "carpi" cu niste  petice autoadezive ,deloc scumpe..intradevar este nevoie si de o pompa ,pe care orice bicicleta din vremuri de mult apuse o avea , impreuna cu o mica trusa de chei.On topic, recomand anvelopele runflat ,daca bicicleta chiar merita..