Vasile5 Posted November 11, 2025 Share Posted November 11, 2025 (edited) Curge racordul flexibil de scurgere WC și vreau să-l înlocuiesc cu țeavă rigidă. Țeava veche care merge de la WC la coloana blocului are 30 ani, este este dintr-un plastic negru (cred că e PVC de 110). Am încercat să încălzesc țeava veche ușor cu lampa (ca s-o lărgesc să pot băga țeava nouă în ea și să mufez) și buza țevii avea tendința să crape. M-am oprit. Nu am nici spațiu mare de manevră, dacă o crap de 3-4 ori ajung la coloana blocului și apoi dau de belea. A mai făcut cineva mufare așa? Cum să procedez? Racorduri flexibile am tot schimbat, țin câțiva ani apoi se rigidizează aripioarele de cauciuc,și mă trezec cu balta de pipi în baie. Edited November 11, 2025 by Vasile5 Link to comment
validae Posted November 12, 2025 Share Posted November 12, 2025 Ca să nu mai aveți probleme cu racordurile flexibile, curățiți bine și uscați înainte marginea interioară a țevii din instalație, apoi aplicați silicon la îmbinarea dintre ele.Nu va mai curge vreodată. Link to comment
modoran Posted November 12, 2025 Share Posted November 12, 2025 Procedezi prin chemarea unui instalator priceput. Link to comment
Dxxx Posted November 12, 2025 Share Posted November 12, 2025 Sfatul lui @validae este deplin corect... adaug la ce a zis el ca va conta si ce racord elastic folosesti: - exista unele tip acordeon, care acopera lungimi de pana la 60cm, posibil sa fie proaste cu exceptia celor de teflon care pot sa tina peste 20 ani (daca gasesti de teflon, oricum le vezi ca sunt mult mai rigide). - solutia buna este insa sa folosesti racord elastic scurt (distanta intre ceramica WC si buza tevii 0,5-3cm) prin folosirea de tevi rigide incat sa ajunga atat de aproape. Ai varianta concentrica si varianta excentrica, uite unele sigur bune (pe probate, nu vorbesc aiurea), zice ca sunt fabricate in Italia: https://www.leroymerlin.ro/produse/garnituri-si-solutii-etansare/931/manson-excentric-pentru-evacuare-wc/27526 https://www.leroymerlin.ro/produse/garnituri-si-solutii-etansare/931/manson-drept-pentru-evacuare-wc/27525 Daca lucrezi cu atentie nu are de ce sa iasa mai prost ca la instalatoru' grabit... deci este inutila "chemarea unui instalator priceput" Link to comment
manolo Posted November 12, 2025 Share Posted November 12, 2025 Foloseste racord scurt excentric si dai cu silicon in ambele capete,weceul trebuie sa fie scos din diblurile de fixare. Eu am unul de vo 10ani. Link to comment
Vasile5 Posted November 12, 2025 Author Share Posted November 12, 2025 (edited) Racordul vechi tot cu silicon l-am avut dat, a rezistat 6-7 ani și până la urmă a cedat. Când l-am scos, aripioarele acelea erau "uscate" total, nu mai aveau flexibilitate deloc. La mine problema e așa: țeava de scurgere venea din dreapta, din lateralul vasului WC, era fixă și intra în vasul wc cu cot de 90 grade. Între timp am pus gresie în baie și s-a ridicat podeaua 4-5cm. Acum e cu cot 90 grade spre dreapta, coborâre un lat de palmă și apoi conectare la conducta veche. N-am cum să pun excentric, racordul tip acordeon e cel mai comod, dar chiar și dat cu silicon nu ține mai mult de 6-7 ani. Edited November 12, 2025 by Vasile5 Link to comment
sesebe Posted November 12, 2025 Share Posted November 12, 2025 In conditiile date 6-7 ani este un termen relativ OK. Link to comment
BRANCA Posted November 14, 2025 Share Posted November 14, 2025 (edited) Am racord flexibil în funcțiune,de peste 10 ani! Dacă ții neapărat să introduci țeavă în racordul vechi,fă invers,adică încearcă să micșorezi capul țevii noi şi nu să lărgeşti țeava veche a locuinței.Asta o faci încălzind uşor,periodic, capul şi frecând țeava printr-o gaură relativ conică,executată într-o scândură sau panou placaj gros,rezistent. În principiu ar trebui să utilizezi un cap racord cu garnitură,în care apoi poți introduce restul traseului,uşor. Am practicat aşa ceva cu succes,ce-i drept,la diametre până în 70 mm... Edited November 14, 2025 by BRANCA Link to comment
RJK Posted November 14, 2025 Share Posted November 14, 2025 (edited) Cautati racorduri de evacuare. Cu siguranta veti gasi ceva sa adaptati la wc-ul dvs. https://www.leroymerlin.ro/produse/racorduri-evacuare/675?page=1 Edited November 14, 2025 by RJK Link to comment
Recommended Posts