yo7lhe Posted October 21, 2025 Share Posted October 21, 2025 Am de mai multa vreme un panou solar presurizat cu boiler interior, pentru apa calda. La inceput am avut apa in instalatie si nu pica pe nicaieri. Acum vre-o 3-4 ani am pus antigel pentru centrale termice - verde - din Dede... Asta era toamna. In primavara a inceput sa pice pe rand pe la toate imbinarile filetate. Folosisem canepa. Am desfacut tot, mare bucurie. si am folosit teflon. S-a potolit o vreme. Prin vara trecuta am observat ca incepe sa pice pe la garnituri. Am folosit garnituri de silicon. Le-am schimbat. Acum pica pe la axul robinetilor (Giacomini)... Exista vre-un material care sa reziste la antigel mai bine si sa fie accesibil? Sau imi puteti recomanda un antigel mai putin agresiv? Mi-e greu ca la fiecare 3-4 ani sa schimb robinetii, garniturile si presupun ca va urma curand izolatia filetelor. Sa tot desfac si refac instalatia nu ma aranjeaza deloc. Instalatia e pe cupru lipit, ca la centrala termica. Link to comment
Bandi Szasz Posted October 21, 2025 Share Posted October 21, 2025 (edited) Antigel pentru panouri solare, tot de la Dede, 5L cam 60 de lei era vara asta cand am luat ca a cedat aerisitorul automat si picura din cand in cand, inbinarille de cand am panourile ( vro 9 ani ) nu au cedat, garnituri clingherit, robineti standard pentru apa, 2 electrovalve si senzor de presiune, nu picura nici una. Edited October 21, 2025 by Bandi Szasz Link to comment
yo7lhe Posted October 22, 2025 Author Share Posted October 22, 2025 Sa vad pe unde se mai gaseste klingherit, nu am mai vszut demult in magazine. Macar de problema garniturilor sa scap... Link to comment
roadrunner Posted October 22, 2025 Share Posted October 22, 2025 (edited) Citat Sa vad pe unde se mai gaseste klingherit, nu am mai vszut demult in magazine. Macar de problema garniturilor sa scap... vezi ca sunt pe Aliexpress seturi de garnituri de toate marimile si materialele (in cutii de plastic cu separeuri) pune in search "fiber washer set" RR Edited October 22, 2025 by roadrunner Link to comment
modoran Posted October 22, 2025 Share Posted October 22, 2025 Clingherit este la dedeman si in celelalte magazine de bricolaj. Link to comment
yo7lhe Posted October 23, 2025 Author Share Posted October 23, 2025 Multumesc. pentru informatii. Stiam ca fusese interzis datorita azbestului din el.. De mult nu am mai vazut. cenusiul sau lucios. O sa caut. Link to comment
Recommended Posts