Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema enervanta cu sloturile de Sata 2


Jamaicanu
 Share

Recommended Posts

Am o problema cred eu cu sloturile de sata 2 de pe placa de baza. Initiam am conectat hardul un WD de 80 pe Sata 1 pe primul slot de sata 1 de pe placa de baza iar pe al doilea slot de sata 2 de pe placa de baza am conectat DVD RW. Cand pornesc calculatorul cand imi vede hardul cand nu il vede. Apoi am zis sa fac schimb intre DVD RW si HDD (am schimbat sloturile intre ele) si tot la fel facea cand vedea hardul cand nu. Apoi am lasat DVD RW pe slotul 2 de pe placa de baza si am mutat hardul pe slotul 4 de sata si ce sa vezi merge perfect.Ma intereseaza care este problema de nu merge hardul pe primul slot de sata de pe placa de baza si nici daca il inversez cu DVD RW.Placa de baza este noua are 2 luni deci se exclude posibilitatea sa fie vre-un pin dezlipit pt ca m-am uitat si nu esteModelul pl de baza: ASRock Alive NF6G-VSTAAstept lamuriri

Link to comment
Share on other sites

am ?i eu o plac? asrock, ?i deocamdat? nu mi-a f?cut figuri... recunosc, e cu chipset intel!! :smt019

 

a?aaaa... placa asta de baz? are sata2!!!

suport? ?i sata1, îns? e recomandabil s? pui hard sata2.

 

de?i nu spune în manual, e posibil ca primele 3 conectoare s? nu suporte decât harduri sata2, nu ?i sata1!!!

dac? n-ai manualul, îl g?se?ti aici.

 

(p?cat c? e pentru amd-uri, c? mi-ar place ?i mie asemenea mobo!!!)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Guest tranzistor21

undeva in bios ai o optiune (nu imi vine in cap cum i zice acum) unde se poate seta un nr de secunde (se intirzie detectia hdd-uliu) pentru initializarea hdd-ului (probabil se face detectia si hdd nu apuca sa se initializeze si de aici eroarea)

Link to comment
Share on other sites

Guest sorin6

Asta era boala hardurilor de acum cativa ani, cele SATA se initializeaza "instantaneu"... :smt018 Ma rog, e o pioteza plauzibila, dar nu cea corecta, dupa mine...

Link to comment
Share on other sites

Guest tranzistor21

sorin6 eu personal am mai intalnit aceasta problema si la calculatoare mai noi (de 3 ori, tot la sata) iar la pornirea calculatorului nu il vedea dar la restart(alt+ctrl+del ) era detectat fara probleme. Eu am dat doar o sugestie care merita incercata (bineinteles problema poate fii din alta parte)BAFTA

Link to comment
Share on other sites

Asta era boala hardurilor de acum cativa ani, cele SATA se initializeaza "instantaneu"... :smt018 Ma rog, e o pioteza plauzibila, dar nu cea corecta, dupa mine...

nu uita ca in manelandia inca se aduc componente mai vechi, din stocuri nevandute pe'afara!!!
Link to comment
Share on other sites

Guest sorin6

Pai ce fac, iau HD-uri antice si le schimba electronica in SATA :smt005La apartita acestei norme, "defectul" respectiv era deja corijat...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines