dan cod Posted October 2, 2025 Share Posted October 2, 2025 Ma interesează ce soluție as putea folosi, sa dau pe niște grinzi de lemn, care sa acopere bine(sa nu schimbe culoarea) , sa protejeze de ploaie, zăpadă, care cade sau rămâne pe grinzile astea. Mulțumesc. Link to comment
Усилитель Posted October 2, 2025 Share Posted October 2, 2025 Acum 10 minute, dan cod a spus: Ma interesează ce soluție as putea folosi, sa dau pe niște grinzi de lemn, care sa acopere bine(sa nu schimbe culoarea) , sa protejeze de ploaie, zăpadă, care cade sau rămâne pe grinzile astea. Mulțumesc. Un pic orice schimba culoarea lemnului natur,se face mai inchis la culoare..... aici ai mai multe , poate gasesti ceva folositor... https://sadolin.savanaculoare.ro/ro 1 Link to comment
bugytech Posted October 2, 2025 Share Posted October 2, 2025 Conteaza foarte mult daca lemnul este jiluit sau nu. Pentru o mai buna impregnare a lemnului, acesta nu trebuie sa fie jiluit, dar are un aspect mai urat(mai brut). Depinde ce se doreste... Link to comment
bugytech Posted October 2, 2025 Share Posted October 2, 2025 OK...eu sunt mai de la tara. Link to comment
dan cod Posted October 3, 2025 Author Share Posted October 3, 2025 L-am randeluit. Eu deobicei ard lemnul și apoi îl tratez, dar în cazul asta s-a dorit culoarea naturala. Link to comment
daniels Posted October 3, 2025 Share Posted October 3, 2025 (edited) Ulei de in sicativat in cateva straturi. Se gasea la galeti de 20l. Edited October 3, 2025 by daniels Link to comment
dan cod Posted October 5, 2025 Author Share Posted October 5, 2025 La 03.10.2025 la 8:29, daniels a spus: Ulei de in sicativat in cateva straturi. Se gasea la galeti de 20l. Exista asa ceva incolor? Link to comment
daniels Posted October 5, 2025 Share Posted October 5, 2025 Inchide un foarte putin culoarea, dar lemnul se vede asa cum e el. Link to comment
dan cod Posted October 6, 2025 Author Share Posted October 6, 2025 Acum 8 ore, daniels a spus: Inchide un foarte putin culoarea, dar lemnul se vede asa cum e el. Un link exact se poate? Link to comment
daniels Posted October 6, 2025 Share Posted October 6, 2025 Eu am luat de la Merlin acum cativa ani, nu m-a interesat producstorul si nici galeata nu o mai am. Se vinde si la 1l, i-a de proba 1l si da pe o bucata lemn sa vezi cum arata. Link to comment
vasile barsan Posted October 6, 2025 Share Posted October 6, 2025 Am folosit cu succes lac incolor Yacht Varnish ( numele spune multe) , dupa 2 straturi devine "sticla" , bineinteles daca se doreste acest lucru..anterior am tratat lemnul cu un grund tot incolor , antifungic. A "potentat" un pic culoarea pinului ,fara sa fie deranjant (dimpotriva),sigur in magazinele de specialitate gasiti ceva multumitor , in functie de lemnul folosit ,conditiile "de lucru" , etc. Succes! Link to comment
Recommended Posts