Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alegere smartphone între Samsung și Xiaomi

Recommended Posts

Salutare tuturor, de puțin timp m-am hotărât să îmi cumpăr un alt smartphone în locul vechiului s21 care deja își arată limitele după patru ani. Intrebarea mea este dacă credeți că Xiaomi Redmi Note 14 este o alegere mai bună decât Samsung.

Desigur că nu exclud nici alt brand, dar eu m am oprit la Xiaomi căci Huawei nu are serviciile Google. Ca buget nu sunt dispus să cheltui mai mult de 1200 - 1500 lei.

PS. Telefonul trebuie să aibă 6-8 giga RAM și cel puțin 128 giga spatiu de stocare, să răspundă prompt la comenzi, fără laguri și să țină bateria. Nu mă interesează camerele la un smartphone si nici jocurile pe telefon.

Pentru' cerintele dumneavoastra: S22.

Xiaomi" nu are nici o legatura cu realitatea daca ar fi comparat cu S21. (Xiaomi: este bun in reclame)

s21+ 5g am eu,si chiar inca face fata cu brio,bineinteles nu sant fan jocuri

il tin cu bitdefender platit,nu am probleme,nici cu acumulatorul,nu sa restartat fara motiv niciodata....

la ce ar fi limitat s21?

Edited by iuliantv
Acum 10 ore, iuliantv a spus:

s21+ 5g am eu,si chiar inca face fata cu brio,bineinteles nu sant fan jocuri

il tin cu bitdefender platit,nu am probleme,nici cu acumulatorul,nu sa restartat fara motiv niciodata....

la ce ar fi limitat s21?

Este limitat în funcționare doar din cauza bateriei care deși a fost schimbată cu una originală nouă, se descarcă la fel de repede. Este păcat de telefon dar dacă bateria nu te duce, realmente nu te poți baza pe el în situații în care ești departe de o priză de alimentare.

Există powerbank-uri pentru aceste cazuri, sunt relativ mici la capacități mari....

Descărcarea bateriei depinde mult de utilizarea intensivă a internetului și a aplicațiilor care rulează în fundal.Dezactivați aplicațiile ce rulează inutil.

O alegere super este Xiaomi 14T Pro (atentie, nu varianta simpla, fara Pro...).

Ai procesor de flagship, camere Leica, incarcare wireless, etc....

Edited by YO9IBC

Eu am renuntat la samsung din momentul in care, la un moment dat, ma uitam pe gsmarena la un telefon scump (nu mai stiu modelul exact) si am observat ca varianta pentru Europa era cu alt procesor mai prost fata de vatianta pentru USA, si anume pentru noi era cu procesor exynos, mult mai proaste ca cele de la qualcomm puse pe varianta de la americani, ca acolo erau in concurenta cu ifoanele lor. Deci cumva noi europenii eram niste cetateni de mana a doua, ne dadeau niste rahaturi de procesoare facute de ei. Si acum daca va uitati la unele modele de samsung mai flagship, o sa vedeti dublu standard la procesoare cand vine vorba de noi europenii.

Am sarit la huawei p30 pro, un super telefon. Ar manca pamant si acum daca s-ar mai da sansa se se bage un android mai nou. Acum momentan am un xiaomi 11T pro, alt telefon racheta, sunt super multumit de el si imi sare ochiu momentan catre 14T pro.

O alta parere a mea, e sa nu cumparati un telefon mai ieftin de 2000 lei. Eu zic ca intre 2000 si 2500 e un pret ok pentru un telefon decent. Nu stai sa il schimbi din an in an. In general utati-va la procesoarele pe care le au si comparati-le, acolo e toata durerea si performanta lui, nu rami sau stocarea.

Și unde se găsește o lista cu procesoarele și performantele lor? Ca asa am tot văzut multe procesoare prin telefoane dar sa stai sa tot cauți informații despre ele..... 

Acum 9 minute, sesebe a spus:

Și unde se găsește o lista cu procesoarele și performantele lor? Ca asa am tot văzut multe procesoare prin telefoane dar sa stai sa tot cauți informații despre ele..... 

Buhnici are lista, ca el a proiectat multe procesoare si stie ...

RR

Edited by roadrunner

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Qualcomm_Snapdragon_systems_on_chips

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_MediaTek_systems_on_chips

si pentru celelalte mai departe  "List of ....soc ...

sunt info generale dar sper ca ajuta. Altfel, pe site-ul producatorului cautat mai adanc

https://www.qualcomm.com/products/mobile/snapdragon/smartphones/product-list

Edited by Andrei24
Acum 3 ore, maxente a spus:

Eu am renuntat la samsung din momentul in care, la un moment dat, ma uitam pe gsmarena la un telefon scump (nu mai stiu modelul exact) si am observat ca varianta pentru Europa era cu alt procesor mai prost fata de vatianta pentru USA, si anume pentru noi era cu procesor exynos, mult mai proaste ca cele de la qualcomm puse pe varianta de la americani, ca acolo erau in concurenta cu ifoanele lor. Deci cumva noi europenii eram niste cetateni de mana a doua, ne dadeau niste rahaturi de procesoare facute de ei. Si acum daca va uitati la unele modele de samsung mai flagship, o sa vedeti dublu standard la procesoare cand vine vorba de noi europenii.

Am sarit la huawei p30 pro, un super telefon. Ar manca pamant si acum daca s-ar mai da sansa se se bage un android mai nou. Acum momentan am un xiaomi 11T pro, alt telefon racheta, sunt super multumit de el si imi sare ochiu momentan catre 14T pro.

O alta parere a mea, e sa nu cumparati un telefon mai ieftin de 2000 lei. Eu zic ca intre 2000 si 2500 e un pret ok pentru un telefon decent. Nu stai sa il schimbi din an in an. In general utati-va la procesoarele pe care le au si comparati-le, acolo e toata durerea si performanta lui, nu rami sau stocarea.

Care sunt vă rog telefoanele flagship de la Xiaomi? Doar pe cele de la Samsung le cunosc, de la alte branduri nu am habar. Ceva am aflat și de la Gemini...

Edited by trasorv

@mala
Legislația din UE (România) permite să cumperi un produs și să-l returnezi in 14 zile (parcă) fără să oferi un anume motiv.
Sau poți spune că nu i-a plăcut culoarea telefonului soției/amantei.
Sunt obligați de lege să-ți returneze banii.
Ai încercat și varianta asta ?

Acum 30 minute, mihaiaurul a spus:

@mala
Legislația din UE (România) permite să cumperi un produs și să-l returnezi in 14 zile (parcă) fără să oferi un anume motiv.
Sau poți spune că nu i-a plăcut culoarea telefonului soției/amantei.
Sunt obligați de lege să-ți returneze banii.
Ai încercat și varianta asta ?

Nu mă înnebunesc după varianta asta, personal detest să mă duc cu un lucru înapoi la magazin...

4 minutes ago, trasorv said:

Nu mă înnebunesc după varianta asta, personal detest să mă duc cu un lucru înapoi la magazin...

De ce ?
Este un Drept, nu o Obligație !
Și, oricum, stai liniștit, marile firme includ în prețul de vănzare și acest risc de returnare !

Edited by mihaiaurul