Ovidanie Posted July 4 Share Posted July 4 A facut cineva mied? Ma intereseaza cum se tine la fermentat, pot sa-l tin in borcan de 5 litri astupat cu un prosop de bicatarie sau trebuie tinut precum vinul, in damigeana cu dop cu furtun bagat in apa?? Vreaun sa obtin un produs mai putin dulce si binenteles cat mai alcoolizat posibil. Link to comment
Ovidanie Posted Sunday at 04:11 PM Author Share Posted Sunday at 04:11 PM Așa am procedat: Ieri seara am preparat amestecul, mâine gust să văd ce a ieșit. Rețeya: 400g miere, 4,5 litri apă, 10 stafide. Se zice că stafidele ajută la o fermentație mai rapidă. Link to comment
daniels Posted Sunday at 04:20 PM Share Posted Sunday at 04:20 PM Era buna niste drojdie verde Link to comment
M.Adrian Posted Sunday at 04:22 PM Share Posted Sunday at 04:22 PM Daca maine dati unda verde, o sa incerc si eu reteta. Link to comment
Ovidanie Posted Monday at 07:54 PM Author Share Posted Monday at 07:54 PM Cred că merită. Acum am gustat, nu este foarte dulce, este puțin acidulat, are un vag gust de drojdie, de la fermentație. Mă gândesc că ar merge perfect un cocktail bine răcit, compus din mied, lămâie, frunze de mentă. L-am lăsat să lucreze, vedem mâine ce gust are. Link to comment
Recommended Posts