mala Posted June 28 Share Posted June 28 Salutare tuturor. Pentru un perete din paiantă, care este cea mai rapidă și ieftină soluție pentru a îndrepta acel perete? Peretele este lipit cu pământ și are cam 2 cm denivelări. Cu plasă din fibră și adeziv sau cu placi de rigips? Cum aș putea pune rigipsul fără cd-uri și ud-uri? Ce soluție ați adopta dacă ați fi in criză de timp și de bani? Link to comment
modoran Posted June 28 Share Posted June 28 Plasa de Buzau continua ( pe jumatatea incarcaturii ) si tencuiala. Perete fals nu se poate face fara profile UW. cd si ud sunt pentru tavane, doreii le mai folosesc si pentru pereti. Nu exista solutia "plasa de fibra si adeziv, aia se da dupa ce ai tencuit. Link to comment
daniels Posted June 28 Share Posted June 28 Acum 42 minute, mala a spus: Salutare tuturor. Pentru un perete din paiantă, care este cea mai rapidă și ieftină soluție pentru a îndrepta acel perete? Peretele este lipit cu pământ și are cam 2 cm denivelări. Cu plasă din fibră și adeziv sau cu placi de rigips? Cum aș putea pune rigipsul fără cd-uri și ud-uri? Ce soluție ați adopta dacă ați fi in criză de timp și de bani? -Indepartezi vechea tencuiala pana la lut ( eu am folosit un rotopercutor cu dalta si a mers repede) -cu o pompa de spate (vermorel) dai o amorsa pt var lavabil. -plasa de Buzau pe tot peretele, dupa care dai o amorsa din ciment+nisip. -tencuiala. Link to comment
mala Posted June 28 Author Share Posted June 28 Acum 1 oră, daniels a spus: -Indepartezi vechea tencuiala pana la lut ( eu am folosit un rotopercutor cu dalta si a mers repede) -cu o pompa de spate (vermorel) dai o amorsa pt var lavabil. -plasa de Buzau pe tot peretele, dupa care dai o amorsa din ciment+nisip. -tencuiala. La ce te referi când spui " îndepărtezi vechea tencuială până la lut"? Peretele este lipit cu pământ și apoi văruit, ce să îndepărtez? Dar mai ales DE CE ? Link to comment
modoran Posted June 28 Share Posted June 28 Varul e musai sa-l indepartezi, altfel nu face priza tencuiala de el. Merge si asa "a la dorel", dar nu face priza cu peretele vechi. In rest daca nu are var poti sa-l lasi asa, dar va intra o cantitate mare de tencuiala ca sa iasa drept. Probabil vrei sa faci pentru vanzare, nu ? Ca de aia\ vrei solutiile cat mai ieftine care "sa ia ochii" Link to comment
mac01 Posted June 28 Share Posted June 28 Dai pamantul jos pana la lemnisoare, prinzi plasa de buzau si peste ea plasa de rapita. Tencuiesti cu nisip amestecat cu ciment, apoi poti veni cu un finisaj. Link to comment
daniels Posted June 28 Share Posted June 28 Acum 1 oră, mala a spus: La ce te referi când spui " îndepărtezi vechea tencuială până la lut"? Peretele este lipit cu pământ și apoi văruit, ce să îndepărtez? Dar mai ales DE CE ? Dai jos pana ajungi la leaturi sau pana apar paiele, altfel in timp se umfla. Link to comment
Recommended Posts