Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Technics SA-CO2


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

presupun ca s-a ars primarulse poate calcula in functie de sectiunea miezului si calitatea lui si se poate rebobinadaca gasesti alt traf si nu stii cu ce tens se alimenteaza statia uitate la ce tens sunt electroliticii din alimentare(dupa punte) si tre sa ai aprox 3/4 din aceasta

Link spre comentariu

Nu te speria ca s-a ars numai siguranta termica. Poti sa-l readuci la viata usor si nu trebuie nici sa-l desfaci. Ai sa vezi pe marginea bobinei 3 pini ptr primar, care sint asezati in partea de jos a trafo. Intre 2 dintre ei e conectata siguranta termica (de obicei are sirmele cositorite care vin la pini) si trebuie sa-i lipesti intre ei sau sa faci un strap cu o sirma, depinde de distanta dintre ei. Intii sa-i identifici pe cei intre care e bobina primarului (desigur ca aici vei avea sirma de Cu emailata care vine la pini), trebuie sa-ti arate citiva ohmi la masuratoare. La sfirsit verifici prin masurarea direct pe bornele de unde vin traseele de 220Vca sa ai rezistenta primarului. Bafta!

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

De obicei alimentarea preurilor si a celorlalte etaje se face tot din tensiunea partii de amplificare, daca totusi sint alimentate separat, ai nevoie la Technics de +/-15Vcc stabilizat, care il obtii din minim +/-20Vcc redresat, te uiti la condensatorii de filtrare la ce tensiune sint (daca sint la 25V, vei avea cam 20-22Vcc pe fiecare, daca sint la 35V vei avea cam 30Vcc), dupa aceea faci calculul corespunzator si prin impartirea tensiunii ghicite la radical din 2, afli tensiunea alternativa necesara. Ptr filament iti trebuie 3-4Vca la curent mic, max 0,5A. In mod sigur mai ai acolo si tensiune ptr anodul afisorului care poate fi de -20...30Vcc, cit si alte tensiuni auxiliare, sa verifici si rezistentele fuzibile din surse (la Technics sint cele verzi cu picioare lungi, ridicate in aer).

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Pina la urma trafo original al amplifului il ai sau nu, ca vad ca faci experiente...

Ai verificat daca e arsa siguranta termica din primar? Ti-am explicat mai sus cum faci sa readuci la viata trafo. Nu mai lega alt trafo la montaje ca prcis faci un scc, ceva.

Dupa simptomele descrise se pare ca procesorul e varza din toate punctele de vedere, asta daca l-ai alimentat corect si se incinge si el si sursa stabilizata de +5V.

Link spre comentariu

Toate trafo de Technics din 1975 incoace au sigurante termice pe primar, inclusiv cele capsulate si turnate in rasina (acolo faci pe Michelangelo ca sa cioplesti trafo). Daca trafo e numai la 220V, ai sa vezi 3 pini (borne) pe primar si intre 2 dintre ele e siguranta, care nu se vede de afara, e in bobinaj. Daca trafo avea mai multe tensiuni in primar ce se schimbau cu un comutator rotativ, siguranta era intre firele de aceeasi culoare, restul avind culori diferite.

Cred ca ai gresit aruncind trafo original, macar de ai fi studiat cum sint legate secundarele intre ele, la Technics unele sint cu masa comuna, altfel nu ai tensiunile corecte. De obicei e o placuta pe traf cu conexiunile direct pe el.

 

Fugi repede si poate mai recuperezi trafo din gunoi.

Link spre comentariu

Am distrus bobinajul de la trafoul original incercand sa sparg rasina cu o surubelnita si un ciocan...e demult dus pe apa sambetei...numai o schema a infasurarilor din secundar ma mai salveaza...partea cu STK-ul e simpla...cea de filament pt afisaj la fel...ramane tensiunea aia care alimenteaza un redresor monoalternata dupa care am o rezistenta de 100 omi /10W,dupa care am colectorul unui npn de medie putere(ex.BD139),in baza caruia exista un zener de 15 volti

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări