Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

se poate copia un PIC daca este protejat la citire


Recommended Posts

  • Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

In teorie, nu poti. In practica, au incercat unii si zic ca au reusit, dar pare a fi destul de complicat si/sau secret. Aveam niste link-uri pe undeva cu un raport despre cat de eficienta e protectia in microcontrollere, dar l-am pierdut. Oricum, nu era chiar foarte simplu. Trebuia sa desfaci capsula PIC-ului si sa umblii la niste fuse-uri "ad labam". Operatiune care necesita ceva scule si este extrem de delicata.

Link to comment
  • 2 weeks later...
Guest TheLast

Se poate copia continutul anumitor PIC-uri protejate la citire. Depinde de tipul PIC-ului. 16F84 se poate copia mai usor decat 16F84A sau seria 16F87X, care are ecranata zona EEPROM-ului, respectiv a "fuse"-urilor, ceea ce-l face invulnerabil la atacul cu UV-uri a cipului decapsulat. Insa vine intrebarea "cat esti dispus sa platesti pentru acest lucru?". Daca esti intradevar disperat sa copii continutul unui PIC16F87X, care este protejat la citire, o poti face cu dispozitivul "Special Reader/Copier FLASHPIC II " care se gaseste de vanzare si la noi, la "http://www.xgsm.ro" la pretul de "numai" ... 361.500.000 LEI.

Link to comment
Guest TheLast

Daca programul din PIC-ul respectiv aprinde 3-4 LED-uri si regleaza intensitatea la un bec cu incandescenta da, iesi mai ieftin daca rescrii softul, insa daca PIC-ul respectiv este parte componenta a unui sistem de securitate, ce foloseste "chei" ce nu sunt tocmai publice (receivere satelit, telecomenzi, box-uri, dongle-uri,etc...) atunci copierea ramane o solutie... Oricum dispozitivele ce se gasesc pe piata nu sunt destinate amatorilor ce vor sa copie 1-2 pic-uri ci se adreseaza "piratilor" care vor sa cloneze la scara larga si sa produca (repede) zeci-sute de dispozitive cu pic-uri clonate... dar ajungem la limita legalitatii pe acest forum ;)

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines