xaxa Posted May 10 Share Posted May 10 Buna ziua Am nevoie de o mufa de alimentare cum este cea din foto. Eu am modelul acesta, dar pare ca ceea ce imi trebuie mie este o varianta mai subtire, cele "obisnuite" cum am eu nu incap. Poate cineva sa imi spuna cum se numeste ceea ce caut, ca sa stiu cum caut, si cum se conecteaza firele? Multumesc Link to comment
validae Posted May 10 Share Posted May 10 Se numește generic ,,conector alimentare DC,,. Există mai multe variante, cu diametre interioare și exterioare diferite.. Modul de conectare al firelor depinde de polaritatea aparatului alimentat sau al sursei la care se montează.Poate fi legat cu plusul la pinul central (cel mai întâlnit caz) dar și invers uneori.Acest lucru e marcat pe eticheta sursei sau aparatului de obicei. Ca să știi ce îți trebuie, măsoară diametrul găurii mufei mamă și cel al pinului central al ei. După ce măsori, alegi mufa potrivită : https://www.conexelectronic.ro/591-conectori-dc?srsltid=AfmBOopntn9D9TsaB54iJWm1SEITrQ3rwGVQZ2cQSZ5LuyXg-7n1bL2e Link to comment
xaxa Posted May 10 Author Share Posted May 10 multumesc pentru informatie scotocind prin cutii am dat de conectorul care se potriveste, mai ramine sa il atasez alimentatorului si sa fac o proba. conform unei poze trimise de colegul dumitrumy, se pare ca se numeste MF1550. Nu stiu daca e o denumire de producator sau una standardizata Link to comment
Stefan Posted May 11 Share Posted May 11 Denumirile cu MFxx erau date de un magazin din Oradea (tehnoelectric) pentru mufele vândute de ei, deci nu-i ceva standardizat. MF1550 are dimensiunile: - diametru exterior 3.5mm - diametru interior 1mm - lungime 10mm Cel din poza de mai sus are probabil: - diametru exterior 5.5mm - diametru interior 2,1mm (sau 2,5mm) - lungime 14mm Așa cum a spus Vali sunt multe feluri de conectori, singurul lucru standardizat in acest caz este șublerul Link to comment
Recommended Posts