asterix196803 Posted April 29 Share Posted April 29 (edited) O metoda pentru inspiratie.... Edited April 29 by asterix196803 1 Link to comment
Ujio Posted April 29 Share Posted April 29 Utila postarea,mutumiri.Eu doar la o masina am facut in tinerete,una din cele 2MB ce au necesitat.Si nu am gasit ca in clip,sau o fi schimbat alt Dorel inaintea mea,am gasit doar tesut.Ce vad in clip e cu burete,da.Mistere... Link to comment
iora Posted April 29 Share Posted April 29 (edited) @Ujio Plafonul "pica" din cauza gravitatiei intotdeauna. Variantele de echipari premium au intotdeauna material textil plus material antifonant si burete, unele au si material izolant termic. Si nu orice se macina in urma frecarii :). @BRANCA a punctat foarte bine. Exista un atelier local care face detailing dar nu reface plafoane la 300 de lei, operatia e destul de complexa Edited April 29 by iora Link to comment
mannx Posted April 29 Share Posted April 29 Spray Kon am folosit și eu, material cu burete și pot să spun că nu a cedat lipitura nici după trei veri super călduroase, vehicul stat în soare tot timpul, curburi exagerate pe panourile de uși. Link to comment
iora Posted April 29 Share Posted April 29 Cand am recomanda Penosil, stiu ce vorbesc, chiar daca aplicatia initiala e pentru benzi de etansare ferestre sau benzi dilatare perimetrale la sape . Prenadezul autohton aplicat din 2018 la un plafon de Audi 80 B4 e foarte ok.Masina care e parcata in soare. Link to comment
BRANCA Posted April 29 Share Posted April 29 iora.E f bun prenadezul,dar foarte greu de lucrat cu el...Nu permite greşeli de poziționare. Posibil,da' n-am încercat,să fie mai bună tehnica de la lipire încălțăminte.Acolo se aplica prenadezul separat pe talpă şi pe adaus şi se lăsa la uscat minim 20-30 minute.După aia se poziționa adausul şi se strângea. Permitea într-o oarecare măsură să repoziționez adausul,dar numai dacă nu strângeai piesele împreună! Chiar sunt curios ce adezivi sunt actual pentru încălțăminte,că au evoluat şi materialele şi tehnologiile... Link to comment
vasile barsan Posted April 29 Author Share Posted April 29 Examinand mai atent , am observat ca intradevar se pare ca tapiseria avea ceva burete (de ordinul a 2-3mm grosime ) care acum a devenit o pasta friabila..pun si ceva poze (atat cat am reusit ), in orice caz se cam indeparteaza de mine speranta sa pot face singur reparatia..am sa incerc totusi -mai mult nu am ce sa stric.. https://i.postimg.cc/fydNtNnh/tap1.jpg https://i.postimg.cc/PrmHdTQW/tap2.jpg https://i.postimg.cc/tgmQBT9j/tap3.jpg https://i.postimg.cc/qRPfd5tD/tap4.jpg https://i.postimg.cc/sx7kf47j/tap5.jpg Link to comment
iora Posted April 29 Share Posted April 29 (edited) Eu zic ca o sa va descurcati, incepeti sa lipiti pe portiuni mici incepand de la mijlocul plafonului si avand grija ca materialul sa nu faca cute. Ideal ar fi sa folositi ca sablon vechiul material recuperat de pe plafon sa nu aveti surprize. Spor! Edited April 29 by iora Link to comment
Ujio Posted April 29 Share Posted April 29 Acum 2 ore, BRANCA a spus: iora.E f bun prenadezul,dar foarte greu de lucrat cu el...Nu permite greşeli de poziționare. Posibil,da' n-am încercat,să fie mai bună tehnica de la lipire încălțăminte.Acolo se aplica prenadezul separat pe talpă şi pe adaus şi se lăsa la uscat minim 20-30 minute.După aia se poziționa adausul şi se strângea. Permitea într-o oarecare măsură să repoziționez adausul,dar numai dacă nu strângeai piesele împreună! Chiar sunt curios ce adezivi sunt actual pentru încălțăminte,că au evoluat şi materialele şi tehnologiile... Cizmarii nu cheltuie pe adezivi.Ei folosesc Prenadez diluat.... Link to comment
BRANCA Posted April 30 Share Posted April 30 vasile barsan.În clipurile puse se vede clar cum trebuie lucrat.Chestia e că pânza veche nu se refoloseşte!Trebuie căutată o pânză similară...De asemeni e nevoie de ceva perii specializate pentru îndepărtarea resturilor de burete de pe suport. Dacă nu faci singur te costă sigur peste 1000 lei la service...Mai sunt mici meseriaşi ce au manopera mai mică. Link to comment
vasile barsan Posted April 30 Author Share Posted April 30 Acum 4 ore, BRANCA a spus: vasile barsan.În clipurile puse se vede clar cum trebuie lucrat.Chestia e că pânza veche nu se refoloseşte!Trebuie căutată o pânză similară...De asemeni e nevoie de ceva perii specializate pentru îndepărtarea resturilor de burete de pe suport. Dacă nu faci singur te costă sigur peste 1000 lei la service...Mai sunt mici meseriaşi ce au manopera mai mică. OF ,of.. descurajat total..suma aia nici nu intra in calcul.. am gasit pe net vreo doi tapiteri auto gen la "nea Sandu" sau "Bebe tapiterul" , vor sa vada lucrarea inainte de a avansa un pret..mai curand cred ca vor sa vada omul.. In rest (gasite) numai detailing si alte balarii de curatare /intretinere Oricum , multumesc tuturor pentru atentia acordata , promit ca revin cu vesti imediat ce solutionez problema.. Link to comment
Ujio Posted May 1 Share Posted May 1 Daca nu gasesti un pret omenesc da plafonul jos fara sa rupi nimic si te ghidam noi aici din cit ne pricepem.Fara spray de adeziv cumparat nu da jos nimic. Link to comment
vasile barsan Posted May 1 Author Share Posted May 1 Acum 2 ore, Ujio a spus: Daca nu gasesti un pret omenesc da plafonul jos fara sa rupi nimic si te ghidam noi aici din cit ne pricepem.Fara spray de adeziv cumparat nu da jos nimic. Multumesc pentru incurajare.. vad saptamana viitoare ce si cum rezolv.. Link to comment
TestPoint Posted May 4 Share Posted May 4 La 28.04.2025 la 18:51, vasile barsan a spus: Salutari! Nu tine de tablarie /segmenti , dar sigur este domeniul auto..Descrierea problemei: In urma cu ceva vreme am constatat ca tapiteria plafonului s-a desprins in partea din spate..am ignorat situatia pentru moment (nu ma deranja foarte tare).. astazi am constatat ca aproape toata suprafata tapiteriei planseului s-a dezlipit > pana in partea din fata la oglinda..parca s-a contractat cumva.. intre partea textila si planseul de tabla exista un material care seamana cu ceva pluta un pic adeziva, am observat ,insa ca adezivul nu mai "tine" , pare uscat..Intrebare / rugaminte: Stie cineva o solutie /adeziv care sa tina tapiteria la locul ei ? Am prenandez insa cum sa-l aplic pe suprafata interioara(ar fi ca naiba sa si iasa prin tesatura),Sau poate cunoaste cineva un tapiter auto.. pe vremuri era o meserie cautata.. Cu multumiri! Adezivul cu care se lipeste trebuie sa fie care rezista la temperaturi de 100grade,eu am folosit cel de 120 grade,nu merge orice adeziv acolo pentru ca se va desprinde in timp iarasi.Adezivul se aplica cu o pensula bine intins ,(daca nu e tip spray) se aplica pe parti si tot asa se lipeste si materialul pana la finalizare.Nu se face exces de adeziv pentru ca va absorbi buretele prea mult si se va vedea in exterior pe material si va ramane patat. Piesa se curata de buretele uscat cu o perie de sarma sau de scoarta care are tepii de plastic,merge super bine si nu deterioreaza plafonul atat timp cat se apasa cu simt piesa respectiva.Se foloseste un aspirator la colectarea resturilor de pe plafon. Link to comment
Recommended Posts