Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

despre amplif Onkyo


Guest saureign
 Share

Recommended Posts

Guest saureign

Salutare!

Am de ales intre 2 amplifuri digitale Onkyo: A-9355 (38w/ch la 8 ohm) si A-9555

(100w/ch la 8 ohm) http://www.eu.onkyo.com/indices/index_com_en_53538.html

pt o pereche de dif B&W DM602 S3 (25-120w/ch la 8 ohm)

http://www.soundonsound.com/sos/Jul02/a ... m602s3.asp

pt o camera normala 7/4m

care dintre ele ar merita si de ce?

 

Multumesc

Link to comment
Share on other sites

Banuiesc ca se aud cam la fel la acelasi nivel sonor insa personal prefer ca amplificatorul sa fie mai puternic decat "boxele". Parca sunt mai bine "conduse" insa nu m-am jucat cu asa minunatii ce vrei sa-ti cumperi(hm... recieverul si boxele mele abia "cantaresc" cat o boxa dorita de tine... daca ma gandesc valoric).

Link to comment
Share on other sites

Guest saureign

exista o preconceptie cum ca ampliful ar tb sa aiba jumatate din puterea boxeloreu tin DM602s3 cu un receiver 2*50w la 8 ohm (scos la vanzare, inclusiv aici) care suna bine (putin cam agresiv pe inalte, unde amesteca la un moment dat sunetele), insa am componente Onkyo si vreau sa fac o linie completa; auzisem despre Onkyo ca ar amplifica "moale", ceea ce inseamna ca s-ar potrivi cu b&w, mai agresive de felul lor

Link to comment
Share on other sites

Hm... nu am auzit de preconceptia de care zici...Din ce am vazut pana acum, o statie mai pirpirie(nu e regula) si niste boxe mai viguroase inseamna un bas mai putin controlat si mai mult uruiala. Insa cum boxele de care zici tu banuiesc ca se descurca bine intre 25-120W cred ca e ok si amplificatorul mai putin puternic.Hm... ceva cu lampi ai incercat? O sa ai un sunet un pic mai lent si mai calduros, bun pe vremea asta.

Link to comment
Share on other sites

Guest saureign

multumesc pt cele scrise pana acum, eram interesat sa cunosc opinii fundamentate despre potrivirea amplif-boxeincep sa ma hotarascn-am incercat lampa din comoditate (vreau o singura telecomanda pt 3 componente)

Link to comment
Share on other sites

Opinii fundamentate... cam greu sa gasesti pe careva cu B&W si Onkyo in curte. Eventual chiar modelele pe care le doresti.Cum sunt din aceeasi gama cele doua amplificatoare banuiesc ca nu sunt diferente mari in sunet (daca nu ma gandesc la putere) insa prefer ceva mai puternic(nu ma refer sa fie musai mai puternic decat boxele). Nu ma obliga nimeni sa dau la maxim ca sa-mi afum boxele.

Link to comment
Share on other sites

Guest saureign

din punct de vedere al fidelitatii sunetului, e nevoie - in general, nu numai in cazul potrivirii dintre B&W si Onkyo - de aceeasi putere sau merge un amplif ceva mai slab? Am inteles ca e ok sa ai amplif de 100w la boxa de 120w, dar s-ar descurca si cun amplif de 70w dpdv al calitatii/fidelitatii sunetului (sau poate chiar mai slab)?

Link to comment
Share on other sites

Nu e nevoie de potrivirea puterilor pentru fidelitate. Insa sa nu fie nici o diferenta prea mare. Un difuzor de 100W si un amplificator de 20W nu inseamna ca se aude rau. Depinde de constructia amplificatorului si cea a boxei/difuzorului. Problema apare cand asculti la un nivel sonor mai mic. E posibil ca basul sa fie foarte slab si/sau nedefinit. De aceea prefer un amplificator mai puternic(nu are nimic daca e mai puternic decat difuzorul... nu trebuie sa dai la maximimum) pentru un sunet mai definit la volum mai mic. Hm... pareri neargumentate tehnic, doar simple pareri.Din cate inteleg din specificatiile boxelor e nevoie de minim 25W pentru a le face sa cante bine. Deci nu cred ca e o problema daca te opresti la amplificatorul de 38W.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines