Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Copiere chip/transponder cheie Ford Focus MK3

catalin004

Recommended Posts

Salutare, am nevoie de inca o cheie pentru un Ford Focus 3, 2016, am cheia originala tip briceag si inca o cheie simpla (fara telecomanda) originala. Ideea este ca as vrea sa mai fac/adaug inca o cheie briceag la masina. Partea mecanica am facut-o insa partea de "imperechere " inca imi da de gandit. 

Daca avem colegi care au mai facut asa ceva rog un ajutor...Mentionez ca detin Forscan.

Cheia a treia este noua de la chinezi. Mai am inca una de prin targ daca va fi nevoie.

Multumesc!

• Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• catalin004

3

• doru3160

1

doru3160

La noi in targ este un baiat care se ocupa oficial de clonare chei, dar ma tem ca nu vei reusi doar cu indrumari pe forum. Pt o fiesta, o dublura la cheie, fara telecomanda, costa 250 lei, in care intra cheia mecanica,cilindrica, cipul de proximitate pt deblocare motor, si invatatul pe masina.

Sunt mai multe secvente de pus contact, scos contact, inchis deschis portiere, cert este  ca o alta cheie ce am facut-o la el, merge mai bine ca originala. Ma refer la telecomanda pt centralizata, cheia este tip lama.  Cipul doar l-a scos din cheia avariata si l-a pus in cheia noua. Daca nu intentionezi sa te ocupi de asa ceva, merita sa nu-ti bati capul si sa platesti pt serviciul asta, pt o cheie, având în vedere dotările băiatului, care nu erau tocmai ieftine.

Posted (edited)

Intentionez chiar sa ma ocup, am softul si interfata,care sunt destul de accesibile ca pret, am vazut deja ca se poate adauga chei noi cu aceasta interfata, astept sa imi vina din China cateva noi, lama o sa o copiez la un magazin de copiat chei, iar partea electronica sa o adaptez eu. o sa revin cu rezolvarea, am 2 masini, una cu keyless si una cu lamela normala

(briceag). undeva la 50-60 lei /bucata.

Ceea ce ma nedumereste, este ca nu stiu daca cip-ul va veni cu un cod anume sau va fi generat pe masina. Am vazut ca cipurile vechi se pot adapta pe alta masina(rescrie), asta la Ford, nu stiu la alte marci.

Ca si costuri am vazut ca undeva la 500 lei se poate adapta o alta cheie, la "oameni" in domeniu.

Edited by catalin004
  • 3 weeks later...

Am reusit cu Forscan programarea cip-ului transponder nou, este foarte simplu, apoi telecomanda prin procedura imperecherii gasita pe youtube. La program (forscan) necesita platita licenta pentru acest lucru.

Problema alta, este ca am incercat sa programez si la un Focus cu START/STOP, insa nu ii dau de cap. Telecomanda originala deschide masina din telecomanda (nu este keyless entry), apoi START din buton. 

La aceasta functie, masina foloseste tot transponderul? sau este wireless activarea imobiliserului?