Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Caut letcon

ionut120v

Recommended Posts

• Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Dxxx

2

• ionut120v

2

• fratello

1

Popular Days

Top Posters In This Topic

Eu am o părere foarte bună.  

Dacă nu-l folosești te tine o viață.  Arată frumos...

Overkill!

Varfurile T12 accepta maxim 3A, acolo ai capabilitate mult mai mare.

In plus tensiunea necesara este de 24V pentru cei 3A, deci maxim 72W.

Tu vei avea tensiune mult prea mica si capabiliate de curent inutil de mare.

Deci decat T12 cu 8R impedanta si 3A max... pentru cazul tau este mult mai potrivita solutia JBC (2R - 3R) cu impedanta joasa a varfurilor si putere mult mai mare.

Era bine daca puneai si caracteristicile bateriilor alora, ce tensiune au ca exista mai multe tehnologii si nici una nu s-a impus.

Daca presupun ceva in jur de 2V... inseamna numai 8V in total, deci pe varianta JBC nu vei lua decat 3-4A, deci putere mica.

(pentru T12 curentul ar fi in jur de numai 1A, deci puterea mult mai mica, deja neutilizabil)

Chiar si  daca ar fi de cele de tensiune mai mare, tot nu vei trece de 14V... caz in care JBC ar da putere as zice suficienta, dar T12 nu ar fi inca in zona de utilizare rezonabila

Vezi ca am eu niscai statii fara alimentare, cu varfuri JBC - se numesc 45E, putem discuta pe PM.

Oricum eu sunt mai curand partizanul T12 decat JBC, dar ma ocup de ambele... insa la tensiune joasa si pe baterii este mult mai potrivit JBC.

Nu am cont pe TEMU, referitor la baterie au max 4 v/cell 3.8 in zona utilizabila, in principiu 24 pentru T12, pot face oricat, am celule destule. intrebarea tine letconul la 24?

Acum 6 minute, fratello a spus:

@Ionut : Am luat ceva similar de pe Temu cu 30 de lei ...

In caz ca poti sa-mi vinzi unul sunt interesat, dar inteb si eu lumea daca la 30 ron varfurile alea sunt OK, sau se vinde fara varfuri.

Acum 37 minute, Dxxx a spus:
Acum 38 minute, Dxxx a spus:

Vezi ca am eu niscai statii fara alimentare, cu varfuri JBC - se numesc 45E, putem discuta pe PM.

Te rog.

Depinde ce doresti... daca vrei ceva sa intre in buzunar si utilizare ocazionala/rara merge ceva ca ce ai ales.

Insa pentru T12 va trebui sa pui in serie cel putin 5 celule / in timp ce pe varianta JBC te descurci si cu 3 celule.

Vad insa o contradictie majora: termostatul inghesuit in maner merge pe ideea mic/usor (dar nu fiabil) in timp ce sa pui in serie 6 celule nu mai este nici mic, nici usor.

Dar daca vrei utilizare ceva mai sustinuta, atunci doresti statie separata, conectata la un letcon prin fir / nu inghesuita in maner. Contactul cu varful este una dintre probleme... un maner specializat face asta corect.

In ce priveste varfurile:

T12 este notatia Hakko pentru Asia, pentru Europa acelas lucru este notat T15. Ce varfuri gasesti la 30 lei T12 sunt chinezesti, dar sunt 100% compatibile cu originalele Hakko si calitativ sunt foarte apropiate, la fel de bune.

Avantajul este ca se gasesc usor si nici nu vor disparea lung timp.

T12 are avantaje fata de JBC pentru useri avansati  si mai ales pentru lucrari fine.

INSA daca mergi pe gama JBC gasesti ORIGINALE nu copii aici pe forum la colegul @GOOD-Q sau la mine la preturi mai mici decat orice alte varfuri originale Weller, Ersa, Hakko etc.

Evident ca sunt foarte bune mai ales pentru viteza / putere / depanare.

Au impedanta de 4 ori mai mica decat T12, deci mare avantaj la functionarea pe baterii.