Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Comparatie intre 18Sound 6ND410 si Beyma 605ND ?


sckump
 Share

Recommended Posts

As vrea sa il folosesc pentru o schema cu 3 cai, cu unul din ele pentru medii, cu utilizare in frecventa 500 Hz - 5000Hz. Mai am acum un difuzor de la Eighteen Sound model 12W700 de frecvente joase de cam 98 dB la 1W / 1m pe 8 ohmi de putere 350 watt RMS si un tweeter Shamsonic de inalte de cam 108 dB la 1W / 1m pe 8 ohmi si putere cam 150 Watt .Dar m-ar interesa mai mult parerea celor care cunosc mai bine astfel de difuzoare cam care ar fi mai bun. Firma Beyma produce lucruri bune sau de astea de bazar ?

Link to comment
Share on other sites

Sckump poti sa cumperi linistit beyma,este o firma serioasa!Spun asta deoarece si eu mi-am cumparat 2 beyma 122nd,de 12" tot pentru medii!Ai sa ramai surprins de cat de tare suna si la puteri mici,au eficienta destul de mare si acestea postate de tine!Dar din cate am auzit si 18 Sound este o firma serioasa,numai ca nu am auzit de la ei nici un produs,dar din ce scrie pe foaie par a fi OK si 18 Sound!Dintre aceste 2 modele postate de tine modelul de la 18 sound are sensibilitate mai mare(banuiesc ca este si mai scump decat beyma),deci in gama 500-5000hz ar fi mai potrivit decat beyma.In schimb beyma nu este la fel de sensibil ca si 18 sound,dar are domeniul de frecventa mai extins(coboara mai jos si urca cu mult mai sus decat 18 sound).Acum ramane la alegerea ta,in functie de cati bani ai si in ce domeniu(gama de frecventa) vrei sa il folosesti!

Link to comment
Share on other sites

Mersi frumos de sfat. Intradevar Eighteen Sound e ceva mai scump, dar nu cu mult, in jur de 380 ron am vazut mai demult pe un site iar beyma cam 320 ron. Ca si frecventa in gama specififcata de mine pare mai liniar Eighteen Sound dupa graficul prezentat in specificatiile tehnice, doar ca acest model e mai greu de gasit. M-am uitat in special la faptul ca la modelul de la Eighteen Sound precizat, Power Compression (pierderile de putere respectiv sensibilitate dupa circa 5 min de functionare la o anumita putere) sunt mai mici decat la modelul de la Beyma, probabil racirea bobinei e mai buna. La modelul Beyma la puterea de 120 Watt AES pe grafic pierderile de putere ar fi de cam 5-6 dB, iar la Eighteen Sound de doar 1.6 dB pentru aproximativ aceeasi putere, cu folosirea unui semnal de proba de la circa 100 Hz pana pe la 1000 Hz. Dar daca de exemplu folosesc difuzorul in frecvente peste 500 Hz aceste pierderi se vor reduce pentru o aceeasi putere? pentru ca pe la 100 Hz presupun ca in bobina curentul vehiculat e mai mare la 100 Hz decat la frecvente mai ridicate (peste 500 Hz) ceea ce determina si incalzirea acesteia nu?

Link to comment
Share on other sites

Sincer daca ai bani destui cumpara ceea ce crezi tu ca este mai potrivit aplicatiei tale!Cat despre faza ca modelul acele de la 18 sound este mai greu de procurat eu zic sa insisti daca il vrei neaparat in toate partile(distribuitorii) posibile!La mine a durat mai bine de o luna de zile pana cand mi-am cumparat beyma 122nd,dar sincer l-am vrut foarte mult si am incercat peste tot pana cand mi l-au adus,si s-a meritat pana la urma,sunt foarte multumit de el!Dintre modelele prezentate de tine cred ca prima data as alege 18 sound,apoi beyma,dar daca era in genera(adica si alte modele posibil si de diametre mai mari)l, era invers, alegeam beyma(lucru pe care l-am si facut(beyma 122nd)).Tu decizi!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Credeti ca are vreo importanta faptul ca in cazul difuzorului de la Eighteen Sound 6ND410, masuratorile pentru SPL s-au facut cu difuzorul in incinta de 2 litri, iar in cazul difuzorului de la Beyma 605ND, masuratorile pentru SPL sunt facute dupa cum se precizeaza cu difuzorul in aer, fara vreo incinta care sa inchida partea din spate a acestuia?Incinta poate influenta in vreun fel SPL-ul rezultat? Adica il poate mari sau liniariza eventual?

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines